Rezník prevzal ocenenie za spoluprácu pri návšteve pápeža na Slovensku

Katolícka cirkev na Slovensku ocenila tých, ktorí sa podieľali na organizácii a príprave septembrovej návštevy pápeža Františka. Sú medzi nimi zástupcovia štátu, inštitúcií aj cirkvi. Medzi ocenenými je aj Rozhlas a televízia Slovenska.

Laureátov ocenili pápežskou medailou k návšteve Svätého otca na Slovensku a bronzovou a striebornou medailou roku pontifikátu pápeža Františka. Ocenenie si prevzali z rúk mons. Giacoma Ottonella, ktorý je na Slovensku najvyšším predstaviteľom Vatikánu. Diváci, ktorí sa nemohli s pápežom Františkom stretnúť osobne, zdieľali jeho návštevu s RTVS. Historickú návštevu pápeža Františka sprostredkovala RTVS divákom a poslucháčom v exkluzívnych mimoriadnych štúdiách, spravodajstve, priamych prenosoch z verejných podujatí a ďalších televíznych a rozhlasových programoch.

„Toto vysoké ocenenie, ktoré nám udelila Svätá stolica zastúpená Apoštolskou nunciatúrou a Konferenciou biskupov Slovenska, som prevzal v mene všetkých mojich kolegov, ktorí sa podieľali na televíznych či rozhlasových prenosoch. RTVS mala na vysielanie počas návštevy Svätého otca mimoriadne pozitívne ohlasy. Rozhlas a televízia Slovenska ako národná kultúrna inštitúcia sa z tohto ocenenia veľmi teší, lebo stále si uvedomujeme, že sme súčasťou celoeurópskej kresťanskej kultúry,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.