Juraj Krúpa: Zaráža ma, aké dno dokážu dennodenne prerážať extrémisti

Výbor Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť po prerokovaní informácie ministra obrany SR Jaroslava Naďa o projekte MOVIR odsudzuje šírenie lží a konšpirácií o tomto projekte.

Výbor NR SR pre obranu a bezpečnosť vyslovil znepokojenie nad šírením lživých a nepravdivých správ o projekte MOVIR, ktoré poškodzujú dobré meno ozbrojených síl SR. „Výbor zároveň odsudzuje konanie poslancov Národnej rady, ktorí takéto dezinformácie šírili a doposiaľ šíria. Nezodpovedné šírenie klamstiev, ktoré by mohlo byť kompetentnými orgánmi kvalifikované až ako šírenie poplašnej správy, je neakceptovateľné, najmä v kontexte toho, že jeden z nich je členom tohto výboru,“ uvádza sa v stanovisku výboru.

Predseda branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽANO) v tejto súvislosti vyhlásil, že „je zarážajúce, aké dno dokážu dennodenne prerážať extrémisti len preto, aby zaujali antisystémových voličov. Ozbrojené sily SR patria dlhodobo medzi najdôveryhodnejšie inštitúcie v krajine. Aktivity extrémistických poslancov s cieľom pošpiniť dobré meno OSSR odsudzujem a považujem ich za nezmyselné šírenie strachu a hystérie,“ dodal Krúpa.