Necelé tri týždne pred stými narodeninami zomrela herečka Betty Whiteová (VIDEO)

Necelé tri týždne pred svojimi stými narodeninami zomrela americká herečka Betty Whiteová. Informoval o tom dnes časopis People s odvolaním sa na jej agenta.

Herečka, ktorej kariéra sa rozpínala cez osem desaťročí, sa najviac preslávila vďaka úlohe v seriáli z prelomu 80. a 90. rokov The Golden Girls o štvorici postarších dám, ktoré si v Miami užívajú jeseň života.

"Hoci Betty mala čoskoro osláviť 100 rokov, myslel som si, že bude žiť večne," povedal časopisu People herečkin agent a blízky priateľ Jeff Witjas.

V zábavnom priemysle, ktorý sa orientuje na mladosť a kde sa kariéra herečky po štyridsiatke môže chýliť ku koncu, bola Whiteová anomáliou, napísala agentúra Reuters. Whiteová bola hviezdou v šesťdesiatich a fenoménom popkultúry v osemdesiatich a deväťdesiatich rokoch.

"Je neuveriteľné, že som stále v odbore a že to so mnou stále znášate," povedala Whiteová pri vystúpení na slávnostnom odovzdávaní cien Emmy v roku 2018, kedy bola ocenená za svoju dlhú kariéru. "Je neuveriteľné, že môžete mať dlhú kariéru tak dlho a ľudia to stále znášajú. Kiež by to tak bolo aj doma," dodala.