Speváčka čelí kritike kvôli piesni, ktorou údajne urazila Adama a Evu (VIDEO)

Turecká rada pre rozhlasové a televízne vysielanie (RTÜK) varovala rozhlasové stanice v krajine, aby nevysielali jednu pieseň tureckej speváčky Sezen Aksuovej. Podľa provládnych médií uráža náboženské hodnoty.

Šesťdesiatšesťročná populárna speváčka kvôli jednej vete z tejto piesne čelí aj sťažnosti skupiny občanov na ankarskej prokuratúre. Informovala o tom turecká agentúra Bianet.

Podpredseda RTÜK Ibrahim Uslu obvolal vedenia rozhlasových staníc v krajine a upozornil ich, že by mohli čeliť "vážnym sankciám" kvôli spomínanej piesni a ďalším podobným textom, ktoré "urážajú národné a duchovné hodnoty".

Pieseň Şahane Bir Şey Yaşamak (Žiť je niečo úžasné) nahrala Aksuová v roku 2017 a teraz na Silvestra s ňou a videoklipom zaželala ľuďom pekný nový rok. Krátko nato provládne médiá a islamistickí nacionalisti začali speváčku obviňovať, že sa rúha a uráža Adama a Evu. Skupina ľudí podala aj sťažnosť k ankarskej prokuratúre, v ktorej speváčku viní z "urážky náboženských hodnôt". Niektorí jej kritici tiež protestovali pred jej domom.

Na sociálnych sieťach vznikla aj skupina na podporu Aksuovej, ktorej sa zastal okrem iného ďalší populárny spevák Mustafa Sandal.