Hlavnú cenu American Music Awards má znova Taylor Swift (VIDEO)

Americká speváčka Taylor Swift získala pri nedeľnom udeľovaní hudobných cien American Music Awards (AMA) znova cenu pre umelcov roka. Informovala o tom agentúra Reuters.

Najviac nominácií – osem – mal portorický rapper Bad Bunny, ktorý si nakoniec odniesol dve ocenenia – pre najlepšieho latinskoamerického umelca a za najlepší latinskoamerický album.

Večer ale patril Swift, ktorá uspela vo všetkých šiestich kategóriách, v ktorých bola nominovaná. Cenu dostala okrem iného za popový album roka s novou nahrávkou svojho albumu Red z roku 2012. Swift teraz znovu nahráva svoje skoršie albumy kvôli sporu s hudobným manažérom Scooterom Braunom.

O najhodnotnejšiu cenu pre umelcov roka sa okrem Swiftovej a Bad Bunnyho uchádzali aj ďalší slávni interpreti ako britská speváčka Adele, kanadský spevák vystupujúci pod pseudonymom The Weeknd, britský spevák Harry Styles, rapper Drake a popová hviezda Beyoncé.

Swift má po nedeľnom ceremoniáli z American Music Awards už 40 ocenení, čo je vôbec najviac zo všetkých umelcov.

Sedemnásťnásobný víťaz American Music Awards Lionel Richie bol na nedeľnom slávnostnom večeri vyznamenaný ako ikona za svoje príspevky hudobnému priemyslu.

Prvú cenu od roku 1988 získal spevák Elton John za najlepšiu spoluprácu, na ktorej sa podieľala aj speváčka Dua Lipa.

O nomináciách na American Music Awards rozhoduje počet predaných albumov. Víťaza potom na rozdiel od hudobných cien Grammy, ktoré sú udeľované na základe hlasov členov americkej hudobnej akadémie, volia hudobní fanúšikovia na internete.