Polícia: Príbehy o bielej dodávke a pokuse o únos boli výmysel

V priebehu včerajšieho dňa polícia informovala o posune v prípadoch oznámení, ktoré prijali v druhom a treťom bratislavskom okrese (dňa 06.03.2023). Tie sa týkali údajného pokusu o únos maloletých dievčat posádkou dodávkových vozidiel. V tejto súvislosti polícia dnes oznámila, že prípad bol výmysel:

"Policajti príslušných útvarov Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave situáciu od prijatia týchto oznámení nepodcenili a v rámci intenzívneho vyšetrovania jednoznačne preukázali, že k pokusom o únos nedošlo a hodnovernosť oznámení sa nepotvrdila.
Evidované bolo však ešte jedno oznámenie, prijaté v rámci Okresného riaditeľstva PZ v Senci zo dňa 01.03.2023. Aj toto oznámenie sa týkalo bieleho dodávkového vozidla, ktorého posádka „chcela uniesť chlapca“. Policajti ani tento prípad nepodcenili a venovali mu náležitú pozornosť, v rámci ktorej vykonali množstvo potrebných úkonov. Ich výsledkom bolo objasnenie tohto prípadu s jasným záverom – k pokusu o únos chlapca ani v tomto prípade nedošlo.
Vo všetkých prípadoch si maloleté a mladistvé osoby tieto príbehy vymysleli.
Napriek skutočnosti, že policajti príslušných policajných útvarov situáciu nepodcenili, od prijatia oznámení sa nimi intenzívne zaoberali a vykonali množstvo úkonov s cieľom náležitého objasnenia skutkovej veci, čas a energia ktoré boli vynaložené na ich objasňovanie mohli byť využité na vyšetrovanie reálnych prípadov trestnej činnosti."