Vychádza nové číslo časopisu HMOTA

Vychádza nové číslo časopisu HMOTA Foto: Hmota

Časopis HMOTA je po pár mesačnej pauze späť a znova prináša pohľad mladých ľudí z celého Slovenska na umenie, kultúru a spoločnosť.

Vychádza prvé tohtoročné číslo časopisu HMOTA s témou ISKRA. V novom čísle nájdete úvahy o tom, ako rôzni ľudia vnímajú starnutie, rozhovor s majstrom kováčskeho umenia, text o filozofii Henriho Bergsona, text o dejinách sklárskeho remesla či analýzu hviezdneho obrazu vychádzajúcej nórskej herečky Renate Reinsve.

"Spoločne s príchodom jari so sebou HMOTA nesie aj mierny redizajn vizuálnej identity, pretože okrem tvorby časopisu prichádzame aj s novým konceptom kultúrneho spravodajstva. Na sociálnych sieťach HMOTY tak nájdete pravidelnú dávku toho najzaujímavejšieho z diania na slovenskej i českej kultúrnej scéne. Reportáže z výstav, festivalov či koncertov, rozhovory s umelkyňami a umelcami, filmové i knižné recenzie či príležitosti pre začínajúcich tvorcov a tvorkyne," píšu tvorcovia.

HMOTA je celoslovenský časopis a zároveň i jedinečná platforma, ktorá spája a zviditeľňuje mladých autorov a autorky. HMOTA je živým svedectvom toho, ako vyzerá mladé umenie a zároveň reflektuje, aké témy nastupujúcu generáciu zaujímajú a akým spôsobom k nim pristupujú. Vychádza štyrikrát ročne, na obsahu sa podieľa päť redakcií: literárna, fotografická, ilustrátorská, editorská a grafická.