Aktuálne: NAKA zadržala Tibora Gašpara a Romana Stahla, Bödöra nenašli

Aktuálne: NAKA zadržala Tibora Gašpara a Romana Stahla, Bödöra nenašli Ilustr. foto: Polícia SR

"Národná kriminálna agentúra dnes v skorých ranných hodinách zasahovala v Nitrianskom kraji. Počas akcie s krycím názvom ,,EZECHIEL 7“ boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti," napísala polícia na facebooku.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, a to vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie, dodala polícia. O zadržaní Tibora Gašpara informoval jeho syn Pavol Gašpar. Okrem Gašpara mali policajti zadržať aj Romana Stahla, ktorý viedol napríklad vyšetrovací tím Novinár, dôvodom má byť korupcia. Medzi obvinenými je aj Norbert Bödör, toho polícia nezadržala, lebo ho nenašla na adrese, napísali Aktuality.

Podľa portálu Startitup.sk sú Gašpar, Bödör aj Stahl obvinení zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupcie. Portál uviedol, že má ísť konkrétne o kauzy Technopol, Váhostav a prípad okolo Petra Košča, ktoré všetky vyšetroval práve Stahl.