Polícia zadržala osobu, ktorá riaditeľovi napísala, že príde do školy a ju vystrieľa

Polícia zadržala osobu, ktorá riaditeľovi napísala, že príde do školy a ju vystrieľa Foto: Facebook polície

O incidente informuje polícia:

Doposiaľ neznámy páchateľ z doposiaľ nezisteného miesta odoslal e-mailovú správu na adresu ZŠ sv. Marka v Nitre s predmetom správy „šikana“. Správa obsahovala: „Za to, že ste neriešili šikanu mňa a zahrabávali ste to pod koberec a videli ste chybu len vo mne, za to mám psychické problémy a za to sa vám kruto pomstím. Nabehnem do Vašej školy so zbraňou a všetkých vás postrieľam!“ Neznáma osoba týmto konaním spôsobila vážne obavy obyvateľov o svoj život, píše polícia.

Netrvalo dlho a príslušníci Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Nitre v spolupráci s Odborom počítačovej kriminality P PZ zistili o koho ide, a tiež kde sa táto osoba nachádza. Bola vykonaná domová prehliadka, počas ktorej ju policajti zadržali.
Vyšetrovateľ PZ vniesol obvinenie 20-ročnej osobe pre prečin šírenia poplašnej správy, ktorá bola umiestnená do policajnej cely.

Polícia apeluje na občanov, že žiadne správy podobného typu nebude tolerovať. Všetkými takýmito protiprávnymi konaniami sa bude zaoberať a budú voči nim vyvodzované patričné dôsledky.