Víťazstvo Španielov nad Angličanmi si zaplo takmer milión divákov

Včerajšie záverečné stretnutie Španielsko – Anglicko bolo zároveň vôbec najsledovanejším zápasom bez slovenskej účasti v rámci celých majstrovstiev Európy vo futbale.

 

Celý jeden mesiac prinášala skupina Markíza na svojich TV staniciach Markíza a Dajto, ako aj prostredníctvom streamovacej služby Voyo, kompletný program futbalového šampionátu UEFA EURO 2024. V nedeľu 14. júla zviedli vo veľkolepom finále súboj o post futbalového vládcu starého kontinentu mužstvá Španielska a Anglicka. Po napínavom zápase napokon víťaznú trofej Henriho Delaunaya zdvihli nad hlavu Španieli, ktorí zdolali Anglicko 2:1. Druhý polčas stretnutia sa na obrazovkách TV Markíza v oboch hlavných cieľových skupinách stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V cieľovej skupine 13-55 dosiahla druhá polovica zápasu rating 13,0 % a podiel na trhu až 49,1 %. FInále sledovalo až 666-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania mal druhý polčas zápasu dosah dokonca až na 990-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Nemenej výraznému diváckemu záujmu sa tešila aj prvá polovica včerajšieho vyvrcholenia šampionátu UEFA EURO 2024, ktorá zaznamenala rating 11,9 % a nadpriemerný trhový podiel 38,0 % v cieľovej skupine 13-55. K obrazovkám TV Markíza pritiahla celkovo 637-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a v čase vysielania zasiahla dokonca až 992-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).