Rozprávka Tri zlaté dukáty získala dve prestížne ocenenia na festivale (VIDEO)

Rozprávka Tri zlaté dukáty získala dve prestížne ocenenia na festivale (VIDEO)

Vianočná rozprávka Slovenskej televízie Tri zlaté dukáty bola ocenená dvoma významnými cenami na filmovom festivale Plzeň 2024. Medzinárodná odborná porota Cenou Zlatý ledňáček za najlepší televízny a internetový projekt v kategórii „film a miniséria“ ocenila predovšetkým spojenie tradičného rozprávania so súčasným filmovým poňatím.

Rozprávka spája nostalgické čaro so zaujímavým príbehom, prepája staré a nové technológie a ďalšie súčasné témy, ponúka zábavné kontrasty medzi postavami a skvelú vizuálnu formu. Porotu zaujala aj pozornosť, ktorú film venuje stereotypom týchto archetypálnych postáv, pričom aj záporní hrdinovia sú vykreslení ako plnohodnotné trojrozmerné charaktery.

Druhé ocenenie, Cenu študentskej poroty ZČU za najlepší televízny a internetový projekt v kategórii „film a miniséria“, získala rozprávka Tri zlaté dukáty od študentskej poroty. Tá vyzdvihla nielen vizuálnu stránku filmu, ale aj citlivé prepojenie tradičného a moderného sveta.

Ceny na festivale za tvorivý tím prevzali režisérka Marianna Čengel-Solčanská, producentka STVR Zuzana Balkóová a koproducentka za ČT Marča Arichteva.

Rozprávka Tri zlaté dukáty na 37. Finále Plzeň v silnej konkurencii potvrdila svoju výnimočnú kvalitu v oblasti televíznej a filmovej tvorby.