1200 matiek a odborníčok radí, ako sa pripraviť na nový život

1200 matiek a odborníčok radí, ako sa pripraviť na nový život Foto: Ikar

Odborníčky z rôznych odvetví, vrátane lekárok, pôrodných asistentiek, výživových a laktačných poradkýň, psychologičiek, farmaceutiek, pedagogičiek, fyzioterapeutiek, ktoré sú zároveň aj matkami. Spojili svoje sily a pripravili jedinečnú knihu Mamy mamám.

 

Tehotenstvo je spojené s množstvom otázok a všetky odpovede nájdete práve v tejto knihe.

V knihe nájdete viac ako 80 najdôležitejších tém týkajúcich sa materstva na jednom mieste, napríklad:

• ako sa počas tehotenstva udržať v dobrej fyzickej aj psychickej kondícii,
• čo počas tehotenstva nakúpiť sebe a svojmu bábätku,
• ako byť s bruškom v bezpečí za každých okolností,
• ako sa dôkladne pripraviť na pôrod a šestonedelie.

Mamy mamám je vecná kniha, pretože ju písali certifikované odborníčky vo svojich oblastiach, ale zároveň praktická a zo života, pretože ju písali rodičia, a nie „teoretici na výchovu“. Nájdete tu témy, ktoré ženy, ktoré už kráčajú po ceste materstva, považovali za najdôležitejšie pre každú mamu a každého otca na začiatku ich cesty.

Texty v knihe sú krátke a konkrétne – ide o vedomú snahu priblížiť vám najdôležitejšie otázky tehotenstva. Vďaka tomuto formátu mohli do jednej knihy zahrnúť naozaj veľké množstvo tém! Potom už je len na vás, ktorých sa chcete venovať do väčšej hĺbky, lebo sa vás viac dotýkajú.

Kniha Mamy mamám sa dotýka asi všetkých hlavných otázok, ktoré sa môžu stať zdrojom konfliktov medzi rodičmi a starými rodičmi – od otázok zdravia až po výživu detí, tresty a odmeny či metódy blízkej výchovy. Zaujímavo sú spracované témy súvisiace so súčasnou úlohou starých rodičov.

„Nápad napísať túto knihu vzišiel z mojej skúsenosti s materstvom – podnietil ho pocit chaosu z nedostatku dostupných informácií pre rodičov,“ hovorí autorka projektu Mamy mamám Barbara Falenta. „Bola som zahltená množstvom pochybných, nedôveryhodných internetových článkov. Takisto som mala dojem, že mnohé z nich sú prehnane detailné, príliš vedecké a často neaktuálne. Chcela som tieto poznatky zosystematizovať a zaktualizovať – prispôsobiť ich súčasným podmienkam matiek. Keď som sa stala mamou ja, takáto kniha mi chýbala.“