Televízne ceny TýTý sa tento rok udeľovať nebudú

Ceny tradičné televízne anktety TýTý sa tento rok udeľovať nebudú. Usporiadatelia tradičné ankety týždenníku Televízia o najobľúbenejšie televízne tváre a relácie oznámili, že si ceny TýTý tento rok vyberú oddychový čas. Rovnako ako vlani by totiž v hre zostali len ČT a Prima. Uviedol to server iDnes.

"Hľadáme model, ktorý by vyhovoval všetkým staniciam, ale televízie zatiaľ stále nenašli spoločnú reč, takže bude lepšie urobiť si na rok prestávku a nabrať dych," povedala serveru Elena Slováková z vydavateľstva Bauer Media.

Potvrdila tiež, že zo strany organizátorov TýTý trvá záujem anketu organizovať, akonáhle sa vyrieši zásadný spor. "V hre sú ceny buď divácke, alebo odborné. Pre nás sú základom hlasy divákov, trofeje od odborníkov vidíme nanajvýš ako doplnkové, ale niektoré stanice chcú opak," dodala.

Za odborné ceny lobuje najmä Nova, ktorá spolu s TV Barrandov už usporiadateľom oznámila, že sa rovnako ako vlani súťaže TýTý nezúčastní. Potom by si trofeje delili len Prima a Česká televízia.