Upútavka na Trainspotting 2 prezradila kedy príde do kín

Dlho očakávané pokračovanie 20 rokov starej kultovej čiernej komédie Trainspotting britského režiséra Dannyho Boylea bude mať premiéru v januári budúceho roka. Vyplýva to z upútavky, ktorú zverejnila spoločnosť Sony Pictures. Vo filme o partii drogovo závislých z Edinburghu sa opäť objaví Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle aj Ewen Bremner.

Trailer uvádza, že natáčanie začalo v pondelok 16. mája a film príde do kín 27. januára 2017. Robert Carlyle sa podľa BBC dal už skôr počuť, že scenár, ktorý opäť napísal John Hodge, je "absolútne fantastický" a dokonca lepší ako pri prvom filme. "Jednotlivé postavy sú presne tam, kde by ste ich chceli mať," dodal Carlyle alias Begbie.

Režisér Boyle vlani v septembri uviedol, že zápletka si síce požičia niektoré prvky z knižného pokračovania Trainspottingu nazvaného Porno, ale Hodgeov scenár je vraj pôvodný.

Trainspotting z roku 1996 uzatvára prvú desiatku rebríčka najlepších filmov Britského filmového inštitútu a v roku 2004 bol v ankete zvolený najlepším škótskym filmom všetkých čias.