Víťazkou Czechtalentu sa stala Slovenka

Osmnáctiletá Anna Bartová ze Slovenska se stala vítězkou soutěže populární hudby Czechtalent.

 

 

Finále se konalo ve zlínském kongresovém centru. Letos se konal 21. ročník, k nejvýraznějším objevům dřívějších ročníků patřili Tomáš Klus, Petr Bende či zpěvačka Dasha.

Finálový večer 21. ročníku hudební soutěže Czechtalent se konal 11. června ve Zlíně. Zleva Petr Mariška, Anna Bartová a Libor Macháček. Bartová studuje gymnázium v Prievidzi, vystupuje také se svou kapelou. "Jsem vděčná za podporu a za vše. Vůbec jsem to nečekala, vše bylo trošku narychlo, moc jsme necvičili," řekla ČTK po vyhlášení výsledků Bartová, kterou při zpěvu podpořila její kapela.
Digsby
IM, Email, and Social Networks in one easy to use application!
http://digsby.com

Vítězka Czechtalentu se hudbě věnuje od malička. "Jsem z hudební rodiny, tatínek učí na základní umělecké škole. Chtěla bych pokračovat ve zpívání a věnovat se vlastní tvorbě," uvedla. Vítězka získala 10.000 korun a možnost natočit singl v nahrávacím studiu.

Do superfinále s ní postoupili Petr Mariška, který skončil druhý, na třetím místě byl Libor Macháček, absolvent kroměřížské konzervatoře a člen zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů. Zpěváci na prvních třech místech byli podle předsedy poroty Miloše Skalky výborní. "Všichni byli dobří, bylo to vyrovnané, nebyly tam žádné chyby," uvedl Skalka.

Soutěž podle jejího prezidenta Luďka Malára láká v posledních letech stále více mladých zpěváků z konzervatoře. Stále častěji také představují vlastní tvorbu. Letos se přihlásilo 246 mladých zpěváků a zpěvaček z Česka a Slovenska.

Soutěž je určena zpěvákům od 15 do 25 let. Pořadatelé vybrali z přihlášených, kteří posílali ukázky svého zpěvu, 30 semifinalistů, z nich 14 finalistů. Loňským vítězem se stal Matěj Tauš z nedaleké Žlutavy.