Pod pyramídou je letné kino. Prinášame podrobný program

Pod pyramídou je letné kino. Prinášame podrobný program Foto: Omédiách.com

Druhý ročník Letného kina POD PYRAMÍDOU.

Všetci fanúšikovia kvalitných filmov si opäť budú môcť vychutnať jedinečné filmové snímky v Letnom kine POD PYRAMÍDOU na terasách budovy Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. Letné filmové projekcie sa budú konať pravidelne každú nedeľu od 10. júla až do 28. augusta, dramaturgovia Letného kina pre návštevníkov pripravili 8 kvalitných filmových titulov. Vstup na všetky filmové predstavenia je voľný.

Program Letného kina POD PYRAMÍDOU:
10. 7. 2016 o 21:00 Chlapčenstvo (Boyhood)
2014 USA; dráma
Chlapčenstvo je výnimočný film. Príbeh o dospievaní jedného obyčajného chlapca chcel režisér Richard Linklater natočiť čo najpoctivejšie a preto na ňom pracoval dvanásť rokov. Ocenenia: Oscar - herečka vo vedľajšej úlohe, Zlatý Glóbus - najlepšia dráma, réžia a herečka vo vedľajšej úlohe, Berlinale – Strieborný medveď za réžiu, Bafta – najlepší film, réžia a herečka vo vedľajšej úlohe

17. 7. 2016 o 21:00 Zbrusu nový zákon (Le Tout nouveau testament)
2015 Francúzsko; komédia
Boh existuje. Žije v Bruseli, je poriadne neznesiteľný a celý deň len sedí za počítačom. Jeho syna už poznáte, tak sa pozrieme na jeho dcéru. Režisér filmu Pán Nikto prichádza do kín s komédiou postavenou na skvelom scenári, ktorá pracuje ako s poetickými a vizuálne uhrančivými pasážami, tak šikovnou situačnou komikou.

24. 7. 2016 o 21:00 Boj (Krigen)
2015 Dánsko; dráma
Tobias Lindholm predstavuje po filmoch Hon a Únos ďalšiu skvele vystavanú osobnú drámu z prostredia vojnového Afganistanu, ktorá si hneď po premiérovom uvedení na festivale v Benátkach vyslúžila mimoriadne ovácie.

31. 7. 2016 o 21:00 Komúna (Kollektivet)
2016 Dánsko-Švédsko; rodinná dráma
Komúna je svedectvom hroziaceho konca rodiny, pospolitosti i celej jednej epochy v dánskych dejinách. Berlinále 2016 - Strieborný medveď pre najlepšiu herečku (Trine Dyrholm), nominácia na Zlatého medveďa. Ocenenia: Berlinale - Strieborný medveď za najlepší ženský herecký výkon.

7. 8. 2016 o 20:30 Schneider vs. Bax
2015 Holandsko; thriller, komédia
Nájomný vrah Schneider dostáva zákazku presne v deň svojich narodenín. Jeho cieľom je spisovateľ Ramon Bax. Film získal cenu v hlavnej súťaži MFF Locarno.

14. 8. 2016 o 20:30 Rodinka Bélier (La Famille Bélier)
2014 Francúzsko-Belgicko; komediálna-dráma
Jedného dňa objaví učiteľ hudby u tínedžerky Pauly spevácky talent a odporučí jej účasť na súťaži Radio France. Problém je však v tom, že Paula je dcérou nepočujúcich rodičov, ktorí sú odkázaní na jej pomoc. K tomu si prirátajme mladého spolužiaka, do ktorého je Paula zamilovaná a dilema je na svete. Opustiť rodinu, ktorá je na jej prekladoch do posunkovej reči takmer závislá a vydať sa za vlastným snom, alebo plniť úlohu vďačnej dcéry a vzdať sa kariéry? Cesta k splneniu sna je náročná, no vôbec nie nemožná... Ocenenia: Cesar - Najsľubnejšia herečka

21. 8. 2016 o 20:30 Naša malá sestra (Umimachi Diary)
2015 Japonsko; rodinná dráma
Rodinná (melo)dráma, ktorá na čechovovskom pôdoryse domu, záhrady a štyroch sestier skladá poctu mágii všednosti. Tri sestry žijú spoločne vo veľkom dome v meste Kamakura. Keď ich otec, ktorý od rodiny odišiel pred pätnástimi rokmi zomrie, cestujú na vidiek na pohreb, kde spoznajú svoju plachú nevlastnú sestru. Koreeda svojim formálne precíznym a empatickým filmom definitívne potvrdzuje, že je dôstojným nástupcom japonských majstrov Kona Ičikawu a Jasudžira Ozua.

28. 8. 2016 o 20:30 Mikrób a Gasoil (Microbe et Gasoi)
2015 Francúzsko; komediálna-dráma
Dvaja tínedžeri na zbesilo pomalej ceste po Francúzsku vo vozidle, ktoré poteší všetkých domácich majstrov. Drobný Mikrób a vynaliezavý Gasoil sú tak trochu nenápadní mladíci. Predstava, že budú musieť dva mesiace blížiacich sa prázdnin stráviť so svojimi rodinami, ich vôbec neláka. Ale ako uniknúť pred nudnou rutinou? Napríklad tak, že vezmete motor z kosačky, niekoľko drevených súčiastok a postavíte neortodoxné vozidlo - niečo medzi karavanom a záhradným domčekom. V ňom zamierite na netradičný dobrodružný road trip naprieč Francúzskom. Sloboda volá ;).

Letné kino POD PYRAMÍDOU pripravila RTVS v spolupráci so spoločnosťami Film Europe Media Company, Cinemart a Asociáciou slovenských filmových klubov. Program Letného kina začína filmom Boyhood, ktorý okrem najprestížnejšej ceny americkej Akadémie získal ďalších 169 medzinárodných cien. Filmy budú uvedené s českými alebo slovenskými prekladovými titulkami.