Vyšlo špeciálne samizdatové vydanie časopisu Sóda

Vyšlo špeciálne samizdatové vydanie časopisu Sóda reprofoto: Soda

Spoločnosť O2 prišla na Svetový deň tlače s neobvyklou marketingovou akciou.


Pripravila špeciálne vydanie svojho korporačného časopisu Sóda.  Sóda vyšla s neobvyklým pochmúrnym dizajnom, ktorý pripomína dizajn samizdatovej literatúry spred roka 1989.

„U nás v O2 si vážime prácu novinárov a taktiež slobodný prístup k overeným informáciám. Aj preto sme k dnešnému Svetovému dňu slobody tlače pripravili špeciálne vydanie magazínu Sóda,“ píše spoločnosť v tlačovej správe.

 

"Na tvorbe tohto vydania sme už nejaký čas pracovali, keď Slovensko zasiahla vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. V momente, keď ho dokončujeme, je zatiaľ jasné len to, že tento zločin vyústil do masových protestov a do aktivizácie novinárov aj občianskej spoločnosti," píšu autori vydania v článku Sloboda nie je samozrejmosť.  "Túto iniciatívu vnímame ako znak, že sme sa poučili zo svojej minulosti. Vážime si dnešnú slobodu médií, transparentnosť a spravodlivosť," dodávajú.

 

 

 

Súčasťou vydania sú príbehy, ktoré opisujú slobodu médií v minulosti, ale aj tie, ktoré približujú jej súčasný stav aj budúcnosť. Celé vydanie je online ale aj v printovej forme zadarmo v predajniach O2 aj Martinusu, kde je vystavený aj výber kníh autorov, ktorí boli počas totalitného režimu zakázaní.