Asociácia vydavateľov tlače má nové vedenie aj nových členov

Asociácia vydavateľov tlače má nové vedenie aj nových členov Reprofoto TV SME

Asociácia vydavateľov tlače si na svojom poslednom valnom zhromaždení zvolila nového predsedu aj nové predstavenstvo.

 

Na valnom zhromaždení Asociácie vydavateľov tlače (AVT), ktoré sa uskutočnilo symbolicky 3.mája 2018 (Deň slobody tlače) bol zvolený za nového predsedu predstavenstva Alexej Fulmek, CEO a predseda predstavenstva Petit Press.
Novými podpredsedami sa stali: Marian Zima, konateľ a riaditeľ ŠPORT PRESS a Michal Teplica, CEO a predseda predstavenstva News and Media Holding.

Za členov predstavenstva boli zvolení:

Jozef Bajo, BAUER MEDIA SK
Milan Dubec, Ringier Axel Springer Slovakia
Lukáš Fila, N Press
Peter Halász, JAGA GROUP
Nora Slišková, PEREX
Vladimír Mužík, MAFRA Slovakia

Predsedníčkou revíznej komisie sa stala Mária Reháková zo STAR production a výkonou riaditeľkou a štatutárom AVT zostáva Eva Pauliaková.

Predstavenstvo prijalo aj nových členov: vydavateľstvá Barecz & Conrad Media (vydavateľ FORBES Slovensko) a FPD Media, do ktorého portfólia po odsúhlasení protimonopolného úradu pribudne denník Nový Čas a medzi aktuálne tituly skupiny FPD patrí regionálne periodikum - Žilinský večerník a pánsky magazín Break.

Čestným členom Asociácie vydavateľov tlače sa stal jeho dlhoročný predseda Peter Mertus.

„Ochrana novinárov, boj proti hoaxom a falošným správam, agresivita v diskusných príspevkoch, podpora Etického kódexu novinárov, podpora činnosti Tlačovo-digitálnej rady SR sú hlavné témy, na ktoré sa nové vedenie AVT chce vo svojej ďalšej činnosti zamerať,“ píše asociácia v tlačovej správe.