Školský servis TASR zaznamenal počas maturít boom

Školský servis TASR na novom portáli www.skolskyservis.sk zaznamenal počas necelých štyroch mesiac prevádzky počas maturitného týždňa boom. Spravodajské články TASR o skúškach dospelosti, o zmenách v hodnotení, ale aj pohľady študentov na maturity pritiahli na web viac ako 25 000 návštevníkov, väčšinou študentov. Od začiatku prevádzky portál zaznamenal už viac ako 100 000 návštev.


„Sme radi, že tento jedinečný projekt TASR, kde spravodajstvo z rezortu školstva dopĺňajú zaujímavé články od žiakov, študentov a ich pedagógov, má stále viac pravidelných návštevníkov," povedal generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník. Počas štyroch mesiac získal portál totiž niekoľko stoviek stálych prispievateľov a ich počet stále narastá.
Jedinečnosť projektu skolskyservis.sk podčiarkuje aj skutočnosť, že všetky príspevky od žiakov a študentov editujú skúsení editori, ktorí prispievateľom dajú aj spätnú väzbu. „Aj takto si vychovávame budúcich redaktorov a spolupracovníkov," povedal Rezník a zdôraznil, že v redakcií internetových portálov TASR už vykonalo niekoľkotýždňové stáže 27 študentov a ďalšie desiatky ich majú v najbližších mesiacoch naplánované.
Portál Skolskyservis.sk je súčasťou projektu agentúry TASR do každej školy, ktorý verejnoprávna tlačová agentúra spustila vo februári 2009. „To, že žiaci s našim servisom nielen pracujú, ale doň i prispievajú, formuje ich vzťah k tvorivému mysleniu a prebúdza to ich záujem o aktuálne dianie a ich snahu formovať veci okolo seba," zdôraznil generálny riaditeľ TASR. Od februára 2009 v školskom servise, kde prispievajú žiaci, študenti a pedagógovia, TASR vydala vyše 40 000 správ. Kompletné spravodajské servisy TASR sú prístupné v 2899 základných a stredných školách a na 41 vysokých školách.