Na Slovensko nastupuje nový filmový kanál ShortsTV

Spoločnosť Chello Central Europe, ktorá na  oznamuje zahájení spolupráce se společností Shorts International, předním světovým zábavním podnikem zaměřujícím se na krátké hrané filmy, s cílem dalšího rozšíření distribuce televizního kanálu ShortsTV ve střední a východní Evropě. Chello Central Europe patří do skupiny Liberty Global, Inc.

 

 

Podle této smlouvy bude společnost Chello Central Europe distribuovat HD verze televizního kanálu ShortsTV v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku a na Balkáně. Mezinárodní partnerství je strategicky vytvořeno s cílem uspokojit rostoucí poptávku po moderních multimediálních právech a novém zajímavém obsahu v této oblasti. Toto rozšíření působnosti následuje po vstupu ShortsTV do Rumunska v březnu letošního roku a je součástí pokračujícího růstu a expanze tohoto kanálu.

„Společnost Chello Central Europe je cenným partnerem s úžasnou strategií pro místní trh," řekl Carter Pilcher, CEO televizního kanálu ShortsTV. „Dostali jsme velmi kladné ohlasy po spuštění kanálu v tomto regionu s rumunským operátorem Romtelecom a je nám jasné, že moderní digitální platformy stále více vyhledávají kvalitní nezávislý filmový obsah, který odpovídá novým multiscreenovým preferencím diváků. Jsme nadšeni, že máme společnost Chello Central Europe za svého partnera vzhledem k jejím obrovským zkušenostem v této oblasti."

Levente Málnay, CEO společnosti Chello Central Europe, uvedl: „Jsme v ideální pozici, abychom pomohli televiznímu kanálu ShortsTV realizovat jeho potenciál v regionu střední a východní Evropy. Náš tým má pestré zkušenosti se spouštěním, lokalizací a distribucí mezinárodních zábavních kanálů u předních operátorů napříč trhy střední a východní Evropy. Jsme potěšeni, že můžeme se ShortsTV spolupracovat."

ShortsTV HD je první kanál s vysokým rozlišením na světě, který se věnuje krátkým filmům. Stanice byla spuštěna v dubnu 2012 a nyní ji může sledovat přes osm milionů předplatitelů v Nizozemí, Belgii, Francii, Turecku, Rumunsku a ve východní Africe. Programová nabídka ve vysokém rozlišení je rozdělena do žánrových oblastí jako například „Hvězdy krátkého filmu," „Nejlepší z festivalů" a „Animace".

ShortsTV vysílá 24 hodin denně.