Václav Mika a Petr Ďvořák sa spoja telemostom

Václav Mika a Petr Ďvořák sa spoja telemostom

V hlavnej spravodajskej relácii Českej televízie Události o 19.00 vystúpi v sobotu 13. apríla generálny riaditeľ RTVS Václav Mika prostredníctvom telemostu zo spravodajského štúdia v Mlynskej doline.

Doteraz naživo cez telemost vystupovali v spravodajstve ČT len slovenskí politici. Vystúpenie Václava Miku na obrazovkách ČT tak bude ďalším krokom k zintenzívneniu spolupráce oboch médií verejnej služby. Podľa Václava Miku je to práve Česká televízia, s ktorou existujú reálne programové i strategické prieniky.

Obe verejnoprávne médiá spúšťajú v nedeľu večer paralelne na Dvojke a ČT2 spoločný unikátny cyklus Colnica. Cyklus bude ukážkou modelovej spolupráce verejnoprávnych televízií na Slovensku a v Českej republike. Ambíciou prvého spoločného projektu RTVS a ČT je priniesť súčasný pohľad na obe krajiny 20 rokov po rozdelení spoločného štátu. Na divákov tak čaká jedinečný cyklus 26 dokumentárnych filmov od renomovaných českých a slovenských tvorcov spojený s diskusiou o témach charakterizujúcich českú a slovenskú spoločnosť.