Štúdio RTVS Košice privíta mladých klaviristov z Európy, Turecka a Číny

V dňoch 18. až 21. apríla 2013 sa v Košiciach uskutoční Medzinárodná klavírna súťaž Petra Toperczera, ktorej spoluorganizátorom je aj Štúdio RTVS Košice.

Súťaž vznikla v roku 1993 a má za sebou 12 úspešných ročníkov. Je platformou pre konfrontáciu našej klavírnej pedagogiky so zahraničnou. Jej cieľom je vyhľadávanie talentovaných klaviristov a vytváranie konkurenčného prostredia na vzájomné porovnávanie ich zručností formou súťaže.
Štúdio RTVS Košice ako spoluorganizátor podujatia poskytne súťažiacim vo svojom rozhlasovom objekte na Moyzesovej ulici č. 7 nahrávacie štúdiá, v ktorých bude prebiehať súťaž. Zabezpečí zvukový záznam z Koncertu víťazov, ktorý sa uskutoční 21. apríla v košickom Dome umenia. Poslucháči si budú môcť vypočuť záznam z podujatia v relácii Štúdio mladých 7. mája 2013 od 19.00 hodiny na Rádiu Devín.
„Naše štúdio bude vďaka tejto súťaži niekoľko dní plné krásnej hudby. RTVS je kultúrna inštitúcia a mňa veľmi teší, že v nej budem môcť privítať mladých talentovaných umelcov zo štrnástich európskych krajín, Turecka a Číny," povedal výkonný riaditeľ Štúdia RTVS Košice Juraj Hidvéghy.