Modré z neba bude mať nového moderátora!

Modré z neba bude mať nového moderátora! Foto: Markíza

Sviatočné vydanie relácie Modré z neba prinesie aj príbehy o priateľoch na nezaplatenie či o Dominike, ktorá sa zázračne prebrala z bdelej kómy.

 

 

Ani vo sviatočný 8. máj 2013 nebude vo vysielaní televízie Markíza chýbať obľúbená rodinná relácia Modré z neba s moderátorom Vilom Rozborilom. Nové dojímavé príbehy chytia divákov za srdcia v tradičnom stredajšom čase o 20:20.

Druhé májové Modré z neba otvorí príbeh o Sebastiánovi, ktorý sa narodil ako zdravý chlapec, avšak na prelome štvrtého mesiaca sa jeho vývoj spomalil a neskôr zastavil. Po viacerých návštevách u lekárov mu diagnostikovali najťažšiu formu svalovej atrofie. Lekári vtedy matke povedali, že Sebastián sa dožije dvoch až troch rokov. Chvalabohu sa mýlili, Sebastián už má šesť! Absolvoval liečbu kmeňovými bunkami v Kyjeve, ktorá chorobu pribrzdila. Je veľkým fanúšikom Modrého z neba, tajne veril, že raz aj k nemu Vilo zájde. Stalo sa. A Vilo sa právom môže triasť o svoju stoličku, Sebastián je totiž pred kamerou ako doma!

Ďalší príbeh bude o Martinovi a Lucii, rodičoch rozkošných dvojročných dvojičiek. Bezproblémový život narušila koncom minulého roka Martinova hrôzostrašná diagnóza. Po autohavárii sa sťažoval na pretrvávajúce bolesti hlavy, ortieľ bol neúprosný: nádor na mozgu. Martin podstupuje náročnú liečbu, bojuje. S dlhodobou práceneschopnosťou sa začali ozývať aj finančné suchoty, na vysnívanú detskú izbu nebolo. Martin, ako hlava rodiny, sa cítil nešťastný... Má však skvelú partiu kamarátov! Ktorí nielen napísali do Modrého z neba, ale pomohli aj fyzicky a finančne. Priatelia na nezaplatenie!

Modré z neba uzavrie najsilnejší príbeh tejto sezóny. Rodina Jašovcov z Piešťan vychováva osem detí. Tlačili sa síce v jednoizbovom byte, ale boli zdraví a šťastní. Až do minulého roka. Najskôr najstaršiemu Dušanovi diagnostikovali nádor na mozgu, keď sa jeho sestra Dominika ponáhľala za ním do nemocnice havarovala a upadla do bdelej kómy. Na prepotrebnú polohovaciu posteľ nebolo v malom byt miesto. Modré z neba vďaka VŠ sv. Alžbety na čele s rektorom Vladimírom Krčmérym prenajalo rodine veľký päťizbový rodinný dom a ubytovalo v ňom aj Dominiku. Rodinné prostredie urobilo zázrak, Dominika sa prebrala z bdelej kómy a začala napredovať...

Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti viac než 306-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.

PR oddelenie TV Markíza