Americký pavilón v Cannes tento rok prvýkrát ekologicky: bez plechoviek a plastových fliaš

Americký pavilón na Filmovom festivale v Cannes si po dlhoročnom sponzorstve Coca-Colou vybral ekologickú alternatívu – značku SodaStream. SodaStream bar ponúkne ochutené nápoje, jemne perlivú a perlivú vodu v eco-friendly fľašiach s možnosťou opakovaného použitia.

Americký pavilón, súčasť filmového festivalu v Cannes, bol založený pred 25 rokmi. Stretáva sa tu americká filmová komunita, navštíviť ho môžu novinári, herecké a ďalšie osobnosti. „Sme veľmi radi, že môžeme spolupracovať s Americkým pavilónom a pomôcť im s prípravou prvého podujatia v histórii bez odpadu," povedal Daniel Birnbaum, výkonný riaditeľ spoločnosti SodaStream. SodaStream považuje za symbolické, že po dlhoročnom sponzorstve Coca-Colou si práve Americký pavilón vybral ekologickejšiu alternatívu nápojov. „Denne sa vyhodí miliarda fliaš a plechoviek; väčšina skončí na skládkach odpadu, v parkoch alebo oceánoch. Na pláži v Cannes chceme ľuďom ukázať, že vynikajúci nápoj si môžu vychutnať bez hazardu s odpadom," dodal D. Birnbaum.

Americký pavilón
Je súčasťou filmového festivalu a bol založený pred 25 rokmi. Stretáva sa tu americká filmová komunita, aby sa filmoví profesionáli podelili o svoje nápady a rozšírili sieť kontaktov. Navštíviť ho môžu novinári, herecké a ďalšie osobnosti. Súčasťou aktivít sú aj študentské programy ponúkajúce študijné a pracovné príležitosti. Ďalšie informácie k dispozícii na www.ampav.com.

Čo je SodaStream
SodaStream je inovatívny systém na výrobu perlivých a ochutených nápojov z čerstvej pitnej vody. A to presne s toľkými bublinkami, koľko máte radi, pretože si intenzitu nasýtenia volíte sami stlačením tlačidla. SodaStream využíva plniteľnú bombičku a nepotrebuje k svojej prevádzke už nič viac okrem čerstvej vody z vodovodu. Okrem toho, že nespotrebováva žiadnu energiu, pomáha šetriť aj váš chrbát a prírodu. Zbavíte sa nosenia ťažkých PET fliaš a starostí s triedením a likvidáciou plastových obalov a plechoviek. SodaStream predstavuje zaujímavú alternatívu k baleným soft drinkom alebo perlivej vode. Osviežujúce nápoje si pripravíte podľa vašej chuti, jednoducho a pohodlne a naviac ohľaduplne k životnému prostrediu.

Súčasťou systému je aj široká ponuka sirupov SodaStream na výrobu domácich limonád a miešaných nápojov. Konzistencia sirupov je vhodná špeciálne pre perlivú vodu. Z jednej fľaše sirupu pripravíte podľa druhu a vlastnej chuti 6 – 20 l nápoja. Jedna bombička vystačí na 60 – 80 l sýteného nápoja a je možné ju jednoducho vymeniť za plnú v širokej sieti predajcov (len za cenu plynu: 7,50 €). So systémom SodaStream si pripravíte kedykoľvek a kdekoľvek – napr. doma alebo na chate – osviežujúci nápoj podľa momentálnej chuti a v množstve, ktoré práve potrebujete. A naviac vás to bude aj baviť.

Viac na: www.sodastream.sk www.facebook.com/SodaStream.Slovakia


Spoločnosť Soda-Club je najväčším svetovým výrobcom a distribútorom s domácimi výrobníkmi sýtených nápojov, ktoré predáva pod obchodnými značkami Soda-Club a SodaStream v 45-tich krajinách sveta už od roku 1903. Prináša ekologickú a zábavnú alternatívu k perlivej vode a ochuteným nápojom, bežne predávaným v plastových fľašiach alebo v plechovkách. SodaStream spĺňa všetky významné medzinárodné štandardy kvality vývoja a výroby, napr.: ISO 9001:2000, TUV NORD & SVTI (EU, Švajčiarsko), TPED a PED (EU), DOT (USA), GMP & HACCP, IFS.