Už päť rokov vám znášame Modré z neba

Iba vďaka vašej priazni mohlo Modré z neba zmeniť mnohé sny na realitu. Práca sa však nekončí. Buďte s nami aj pri ďalších troch silných príbehoch, ktoré čakajú na rozuzlenie.

Mimoriadne obľúbená relácia Modré z neba s moderátorom Vilom Rozborilom aj dnes večer, v stredu 5. júna 2013 o 20:20, na obrazovkách televízie Markíza chytí divákov za srdce dojímavými príbehmi.
Posledné vydanie relácie Modré z neba v tejto televíznej sezóne otvorí príbeh Andrei, ktorá svoju štvorročnú Andrejku splodila v tej najhoršej situácii, akú žena môže zažiť. Bola znásilnená. Otvorene hovorí, že na potrat bolo neskoro, nijaké základné príznaky tehotenstva nemala, prišla na to až v piatom mesiaci. Dieťaťa sa vzdala bez toho, aby ho vôbec videla. Tak veľmi sa jej hnusil moment splodenia, že k nemu nedokázala cítiť nič. Zdôverila sa mame tesne pred pôrodom, pomohlo to. Andrea je presvedčená, že má tú najúžasnejšiu mamu na svete. Vďaka nej má totiž svoju dcérku Andrejku pri sebe. Tento príbeh je obrovskou poctou mame Alžbete.
Dodo pochádza z asociálnej rodiny. Otec tyran, alkoholik, do domu si vodil pofidérne priateľky, striedavo sedel v base. Aj teraz je vo väzení za vraždu družky. Dodova mama ušla z domu, nechala tam šesť detí, ktoré si do opatery zobrali starí rodičia z otcovej strany. O láske k deťom ale nemohlo byť ani reči. Dodo dnes tvrdí, že v detskom domove by sa mal oveľa lepšie. Sníval len o jednom, kedy dosiahne plnoletosť a bude zodpovedný sám za seba. So svojou rodinou nechcel mať nič spoločné, cítil, že do nej nepatrí. Jediné, čo mu nedalo spávať bola mama. Prečo ušla bez detí, prečo sa dvanásť rokov o deti nezaujímala. Túžil aj bál sa s ňou stretnúť. V Modrom z neba Dodo mamu stretol...
Modré z neba uzavrie príbeh osemročnej Zojky, ktorej mama Alena nikdy nemohla dopriať detskú oslavu. Dievčatko je zmyslom jej života, preto Alena napísala do Modrého z neba. Okrem oslavy však Zojke splnila ďalší sen – stretnutie s módnym návrhárom Ferom Mikloškom, pretože malá princezná túži byť návrhárkou. Alena si týmto možno i spytuje svedomie, že nevybrala Zojke správneho otca. Už druhýkrát sedí v base, pretože sa na svoju dcéru vykašľal a neplatil. Nepomáhali telefonáty Aleny, aby sa spamätal, nepomohlo ani prvé odsúdenie. Teraz sedí znova, dostal tri roky. Alena mu počas Zojkiných osláv napísala do cely list.
Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti takmer 314-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.
PR oddelenie TV Markíza