Art Film Fest uvedie Život Adéle

Art Film Fest uvedie od Film Europe filmové premiéry, medzi ktorými nebude chýbať film ocenený Zlatou palmou z Cannes Život Adéle.

Mediálna spoločnosť Film Europe Media Company prinesie na tohtoročný Art Film Fest, ktorý dnes začína v Trenčianskych Tepliciach, sedem kvalitných európskych snímok, ktoré boli ocenené na veľkých svetových filmových festivaloch. Jednou z najočakávanejších udalostí festivalu bude uvedenie filmu, ktorý nedávno získal Zlatú palmu v Cannes Život Adéle.

Najvýznamnejšou a očakávanou premiérou bude snímka Život Adéle, ktorú spoločnosť Film Europe Media Company zakúpila ešte pred významným ocenením Zlatou palmou v Cannes. Film s najvýznamnejším európskym ocenením bude na Art Film Feste exkluzívne premietaný v rámci sekcie Európske zákutia v utorok 25. júna 2013 o 21:45 vo Festivalovom kine ODA.

„Nemohli sme nevyužiť úžasnú príležitosť a sme veľmi hrdí na to, že Život Adéle bude predstavený slovenskému publiku práve na Art Film Feste v Trenčianskych Tepliciach. Ešte pár dní dozadu nikto netušil, že ho budú môcť naši diváci vidieť tak skoro a ešte aj v nezostrihanej podobe," vyjadril sa o novej úspešnej snímke Ivan Hronec, prezident Film Europe Media Company.

Švédska kontroverzná snímka Call Girl, ktorej spracovanie sprevádzal súdny spor režiséra s rodinou bývalého švédskeho predsedu vlády, ktorý bol zapletený do kauzy platby neplnoletej prostitútke, bude uvedená v exkluzívnej predpremiére 21. júna 2013 o 21:30 v Kine Prameň. Ide o autentické spracovanie ministerskej aféry vo Švédsku 70. rokov.

V piatok 21. júna o 16:00 v Kine Prameň sa návštevníci festivalu zoznámia s kontroverzným filmom, ktorý vzbudil vlnu ohlasov a záujmu divákov i kritikov. Snímka Parade je o mladom a úspešnom homosexuálnom páre a problémoch spolužitia s homofóbnou väčšinou obyvateľstva v Srbsku. Parade je zaradený do sekcie Láska a anarchia. Severskú kinematografiu bude reprezentovať tiež dánsky režisér Tobias Lindholm s pútavo a autenticky vykreslenou drámou Únos. Film je príbehom posádky nákladnej lode, ktorú prepadnú somálski piráti v Indickom oceáne. Životy posádky sa stávajú predmetom jednaní pirátov s vládou. Premiéra snímky Únos bude premietaná 23. júna o 19:00 v kine Cinemax B.

Treťou premiérou na trenčianskom filmovom festivale od Film Europe bude rumunská snímka Pozícia dieťaťa, ktorá bola ocenená na 63. ročníku Berlinale hlavnou cenou, Zlatým medveďom. Na filmovom festivale bude film uvedený v pondelok 24. júna 2013 o 22:00 v kine Cinemax B. Francúzska biografická dráma Camille Claudel 1915, na tohtoročnom Berlinale nominovaná na cenu Zlatý medveď, je o nekonečnej túžbe po uznaní, pochopení a láske. To privedie talentovanú umelkyňu na pokraj ľudskej spoločnosti. Príbeh Camille Claudel môžu návštevníci festivalu premiérovo vidieť 25. júna o 16:30 v kine Cinemax B v rámci sekcie Európske zákutia. Výnimočný taliansky film nominovaný na Zlatú palmu na tohtoročnom festivale v Cannes Veľká nádhera slávneho režiséra Paola Sorrentina je o zostarnutom svetákovi a novinárovi Gombardellovi, ktorý vie takmer o každom tajomstve v Ríme, no vo svojom živote sa tak dobre nevyzná. Premiéra snímky Veľká nádhera ovládne Festivalové kino ODA 25. júna o 13:15.

Online program Art Film Fest:
http://www.artfilmfest.sk/filmy/online-program/
Bližšie informácie o filmoch Film Europe Media Company:
http://filmeurope.sk/