Penam prichádza so širokou ponukou bezlepkových výrobkov aj prostredníctvom nového e-shopu

Penam prichádza so širokou ponukou bezlepkových výrobkov aj prostredníctvom nového e-shopu Foto: Penam

Ľudí, ktorým prekáža v strave lepok, každý rok pribúda. Našťastie, rozširuje sa aj sortiment výrobkov označených „gluten free“, ktoré chutia naozaj výborne. Nájdete ich v širokej ponuke slovenskej značky Vitacelia - a odteraz aj v novom e-shope.

 

Značka bezgluténových výrobkov Vitacelia má na Slovensku, ale aj v Českej republike, vďaka svojej výnimočnej chuti veľa priaznivcov. Po piatich rokoch úspešného fungovania na trhu sa rozhodla ešte viac sprístupniť svoj sortiment pre svojich zákazníkov, v novootvorenom e-shope www.vitacelia.sk. Čím je výnimočný? Nájdete v ňom kompletnú ponuku bezgluténových výrobkov Vitacelia, ktorá v bežnom sortimente obchodných sietí nie je dostupná, a medzi prvými budete môcť ochutnať čerstvé novinky.

Bohatý sortiment Vitacelia pozostáva zo slaných aj sladkých zaručene bezgluténových výrobkov, ako sú chlebíky, pečivo, buchty, koláče a záviny, čajové pečivo, krekery, ale aj bezgluténová strúhanka. Tím pekárov ich pripravuje z kvalitných slovenských surovín a chutia takmer na nerozoznanie od pečiva s obsahom lepku.
Výrobky, ktoré si objednáte v pracovnom týždni (pondelok – štvrtok), vám doručia domov už nasledujúci pracovný deň, kdekoľvek na Slovensku, ale aj do Českej republiky. A tu je niekoľko našich tipov, ktoré si z pohodlia domova môžete objednať:

Vitacelia Chlebík bezgluténový CELIO – porciovaný chlieb s ľanovými a slnečnicovými semienkami je skvelý na raňajky, desiatu či obložený chlebík na cesty. Pripravený je z bezgluténovej zmesi, v ktorej je základom ryžová múka. Praktické menšie balenie umožní dopriať si ho vždy čerstvý.
Cena: 2,99 €/ 250 g 

Vitacelia Chlebík tmavý 300g – tmavý chlebík z ovsenej bezgluténovej múky je ako na nerozoznanie od klasického pšeničného tmavého chleba. Priaznivcov si určite nájde u staršej generácie i u detí. Dá sa totiž využiť na slano, i na sladko.
Cena: 2,60 €/ 300 g

 Novinka Vitacelia Bezgluténky sú chrumkavé krekery s makom, ideálne na chrumkanie k televízii, na cesty, rýchlo zaženú hlad v práci. Je to tiež skvelá voľba k rôznym druhom bezlepkových či zeleninových nátierok, keď čakáte návštevu.
Cena: 2,50 €/ 110 g

 Nadýchané buchty a šálka kakaa alebo rannej kávy – to sú rozprávkové nedeľné raňajky. Vitacelia Buchty bezgluténové sú z kysnutého cesta bez lepku a obsahujú až 40 % náplne. Vybrať si môžete z troch obľúbených náplní – slivkovo-lekvárové, tvarohové alebo makové.
Cena: 2,50 €/ 180 g

Mäkký a nadýchaný, s lahodnou chuťou a vôňou zrelých banánov, doplnený chrumkavou lieskovo-orieškovou posýpkou. Bezgluténový Vitacelia Banánový chlebík si vás získa na prvé ochutnanie.
Jeho kvality ocenila Rada pekárov a cukrárov Slovenska, ktorá závinu udelila titul Vynikajúci glutenfree výrobok pre rok 2020.
Cena: 3,30 €/ 200 g

Krehké chrumkavé Čajové pečivo bezgluténové je výbornou voľbou pre všetkých, ktorí obľubujú tradičné čajové sušienky. Mix krehkého makového, škoricového a kokosového trvanlivého pečiva zachutí malým i veľkým maškrtníkom.
Cena: 2,55 €/ 180 g

Bezlepková diéta už zďaleka nie je pre ľudí, ktorí ju musia dodržiavať, takým strašiakom ako kedysi. Čo to znamená? Jednoducho zo svojho jedálneho lístka musia vyškrtnúť všetko, čo obsahuje lepok. Nielen obilniny, ale aj všetky výrobky, ktoré ich obsahujú. Napríklad aj pivo a whisky. Preto by mal každý celiatik pozorne čítať zloženie výrobkov, lepok sa totiž často nachádza aj tam, kde by ste ho neočakávali. Ktoré potraviny môže a ktoré by naopak nemal jesť, aby sa cítil fit?

TIETO POTRAVINY ÁNO
Ovocie a zelenina – sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov
Obilniny a zemiaky – múka z ryže, kukurice, mandlí, ciroku či pohánky, bezlepkový chlieb, bezlepkové cestoviny, zemiaky, ryža, pohánka, amarnat a quioa – obsahujú komplexné sacharidy, vlákninu, bielkoviny, vitamíny (hlavne B) a minerálne látky
Strukoviny – fazuľa, hrach, šošovica, cícer – obsahujú sacharidy, vlákninu, bielkoviny, vitamíny a minerálne látky
Mlieko a mliečne výrobky – mlieko, vybrané jogurty, tvaroh, syr – zdroj bielkovín, vápnika, tukov
Mäso, ryby, tofu, vajcia – obsahujú bielkoviny, tuky, vitamín B a minerálne látky
Oleje a tuky – obsahujú mastné kyseliny a vitamíny A,D,E,K

TIETO POTRAVINY NIE
Obilniny obsahujúce lepok (glutén) – pšenica, raž, jačmeň, tritikal, bulgur, kamut
Potraviny: všetky s obsahom obilnín, pšeničné klíčky, otruby, grahamová múka, špaldová múka, cereálie, strúhanka, šalátové dresingy, práškové omáčky a polievky, instantné jedlá a polotovary obsahujúce pšeničnú múku
Mäso: mleté mäso, polotovary, párky, šunka, klobásy, paštéty
Pochutiny: majonéza, kečup, horčica, marinády, sirupy, bujón
Nápoje: pivo a sladový alkohol

Samozrejme, v našom zozname sme nevymenovali všetky potraviny. Ako sme spomínali – dôležité je pozorne si prečítať zloženie výrobku predtým, ako ho vložíte do nákupného košíka.