Semifinalisti Košického zlatého pokladu 2013 sú už známi

22. mája vyhlásilo Štúdio Rozhlasu a televízie Slovenska Košice 29. ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad. Súťaž vznikla v roku 1980 a je zameraná na prezentáciu a propagáciu mladých talentovaných autorov a interpretov pôvodnej slovenskej populárnej hudby.


BRATISLAVA 9.8. 2013 - Do uzávierky 29. ročníka súťaže, ktorá bola 31. júla 2013, bolo prihlásených 154 piesní. V štúdiu Rozhlasu a televízie v Košiciach sa v dňoch 7. a 8. augusta uskutočnil výber semifinálových piesní. Tieto odznejú v priebehu septembra na Rádiu Slovensko v predpremiére. Finálová dvanástka piesní vzíde z sms hlasovania poslucháčov, ktorí rozhodnú o prvej šestici piesní a z výberu druhej šestice piesní na základe rozhodnutia vybraných osobností slovenskej populárnej hudby.
Finálový koncert 29. ročníka sa uskutoční 19.októbra, v priamom prenose ho odvysielala Rádio Slovensko a Rádio Regina. Televízny dokument z podujatia odvysiela Dvojka. Výberová komisia, v ktorej pracovali Igor Timko a Roman Timko zo skupiny No Name, spevák Lukáš Adamec, hudobník Tomáš Okres a hudobný redaktor Ján Koščák, vybrala z počtu 154 prihlásených 18 semifinálových piesní.
„Každý z ročníkov je niečím špecifický, kým na predchádzajúcom dominovali rockové piesne, na aktuálnom to boli folkovo ladené piesne. Za organizátorov chcem poďakovať všetkým, ktorí sa do súťaže prihlásili. Tím, ktorí postúpili gratulujem a držím palce v semifinále. Už teraz sa teším na finálový koncert a stretnutie s finalistami v Košiciach," povedal riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy.
Autori a interpreti víťazných skladieb si odnesú finančné ceny:
1. miesto 450 EUR
2. miesto 300 EUR
3. miesto 150 EUR

Absolútny víťaz získa i videoklip k víťaznej skladbe. Viac informácií o súťaži na adrese www.rtvs.sk na stránke Rádia Regina Košice.