V zahraničných e-shopoch Slováci zatiaľ veľmi nenakupujú

Slovenskí zákazníci radi nakupujú v domácich a tak isto aj zahraničných e-shopoch, samozrejme v zahraničných podstatne menej.

Viac ako polovica respondentov v prieskume spoločnosti MEDIARESEARCH SLOVAKIA pre Slovenskú asociáciu elektronického obchodu uviedla, že v zahraničných internetových obchodoch nenakupujú nikdy. Naopak, 4 % zákazníkov uviedli, že nakupujú výhradne len v zahraničných e-shopoch. Prieskum sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke 1 025 respondentov Slovenského národného panelu.

Viac ako polovica (presne 52 %) respondentov uviedla, že si za posledný rok nezvolila pre internetový nákup žiadny zahraničný e-shop. 33 % respondentov v zahraničných online obchodoch nakúpilo menej než štvrtinu nákupov a polovicu všetkých nákupov za posledných 12 mesiacov uskutočnilo v zahraničných e-shopoch len 7 % respondentov.

4% zákazníkov nakupovali za posledných 12 mesiacov výhradne v zahraničných internetových obchodoch. Medzi najobľúbenejšie nakupované produkty patria oblečenie a obuv.

Nakupovanie na internete je medzi slovenskou populáciu obľúbené, 42% respondentov zrealizovalo za posledných 12 mesiacov na internete 5 a viac nákupov. 4 nákupy zrealizovalo 11% zákazníkov a 3 nákupy zrealizovalo 14% zákazníkov.