Očistný proces na Slovensku začne, keď sa podarí dokázať vinu špičke mafie

Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka dokazuje, že polícia má rozviazané ruky a dokáže siahnuť aj na doteraz nedotknuteľných ľudí, uviedol v novom podcaste OĽANO predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Juraj Krúpa. To sú podľa neho prvé náznaky, že spravodlivosť prichádza. „Náš systém a naša krajina boli dokonale skorumpované a naprávať takýto pokrivený systém nie je otázka jednej noci, mesiaca, či jedného, dvoch rokov,“ povedal.

Takáto očista mala podľa neho prebehnúť už v deväťdesiatych rokoch. „Bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Z komunistov a eštebákov sa stali vážení podnikatelia, politici, poprevracali kabáty, strčili sa do všetkých politických strán, stali sa z nich verní kresťania a tak sa vytvorila zosieťovaná mafia.“ Dnes podľa Krúpu nastala situácia, keď začína skutočná očista.

V súčasnosti ide najmä o budúcnosť Slovenska. „Je to táto koalícia proti prokremeľskej opozícii. Tu sa bojuje o všetko. O to, ako bude vyzerať Slovensko, či sa budeme rozvíjať štandardným spôsobom alebo tu budeme mať naďalej oligarchizmus, systém našich ľudí, korupciu, nedostatočný rozvoj a chudobu.“ Podľa Krúpu je dôležité si uvedomiť, že tí, ktorí najviac volia Smer a Hlas, sú ľudia najviac postihnutí chudobou, ktorú tu zanechal Smer.

Zároveň sa rozhoduje o tom, či sa staneme štandardnou demokraciou západného typu alebo východnou guberniou. To, čo ľudia okolo Fica robia, „len dokazuje, že sú to vlastizradcovia, zapredanci a preto s nimi treba bojovať,“ uviedol Krúpa a dodal: „Ak sa pozriem za posledné dva roky na opozíciu, všetko čo ma napadá je vreskot, chaos a bordel.“ Snažia sa podľa neho dostať k moci cynickým a oportunistickým spôsobom, keď neriešia nič, okrem vlastných káuz. Ich motívom je strach z následkov činov, ktoré urobili za 12 rokov vo vláde. Fico a Pellegrini sa budú podľa Krúpu naďalej riadiť heslom čím horšie, tým lepšie.

Ruský veľvyslanec na Slovensku je „arogantný, cynický a zároveň zbabelý,“ uviedol Krúpa. Podľa neho sa práve preto nedostavil do parlamentu, kde mal obhájiť brutálny postup Ruska na Ukrajine. „Rusi nás nepovažujú za rovnocenných partnerov.“ Krúpa pokladá všetkých ruských diplomatov za nebezpečných špiónov, ktorí na Slovensku vykonávajú nepriateľskú činnosť. Preto by pokladal za správne, vyrovnať počet diplomatov v Moskve a Bratislave na rovnakú úroveň. „Načo oni potrebovali 70 diplomatov na Slovensku?“ pýta sa Krúpa. Podľa neho títo diplomati iba „vykonávali špionážnu činnosť a robili všetko, aby rozvracali spoločnosť.“