Trendy v dizajne terás na rok 2024: Čo je aktuálne a čo nie

Trendy v dizajne terás na rok 2024: Čo je aktuálne a čo nie Foto: elements.envato.com

So zmenou ročných období sa mení aj naša túžba tráviť viac času vonku. Terasy sa stali neoddeliteľnou súčasťou moderných domov a ponúkajú plynulý prechod z interiéru do exteriéru. Ak plánujete obnoviť svoju terasu, aby bola pripravená na budúcoročnú sezónu, je nevyhnutné držať krok s najnovšími trendmi.

Áno: Udržateľný a ekologický dizajn

Dnes je udržateľnosť viac ako len módne slovo. Je to životný štýl. Výstavba a rekonštrukcia terás zahŕňa používanie ekologických materiálov, ako je regenerované drevo, recyklovaný plast a prírodný kameň. Zakomponujte rastliny odolné voči suchu, aby ste znížili spotrebu vody, a zvoľte energeticky úsporné vonkajšie osvetlenie. Vytvorte si terasu, ktorá nielen krásne vyzerá, ale zároveň minimalizuje vašu ekologickú stopu.

Nie: Nadmerné používanie plastov

Plastový nábytok a dekoračné predmety, ktoré sa rýchlo kazia a poškodzujú životné prostredie, sa stávajú minulosťou. Rok 2024 bude o zodpovednom výbere, preto sa rozlúčte s nadmerným používaním plastov na vašej terase.

Áno: Vonkajšie kuchyne a priestory na varenie

Vonkajšie kuchyne a priestory na varenie získavajú na popularite. Tieto priestory sú často vybavené zabudovanými grilmi, pracovnými doskami a úložnými priestormi, ktoré umožňujú pohodlné varenie a zábavu v exteriéri. Pridaním vonkajšej kuchyne sa zvýši nielen funkčnosť vašej terasy, ale aj jej hodnota.

Foto: elements.envato.com
Pracovné oblečenie, obuv či maskáčové nohavice pre váš ďalší domáci projekt nájdete pomocou odkazu.

Nie: Jednoduchý gril

Hoci základné grilovacie stanice v minulosti slúžili svojmu účelu, už nie sú vrcholom kulinárskych zážitkov. Vylepšite svoju terasu o plnohodnotnú vonkajšiu kuchyňu.

Áno: Pohodlný a kvalitný nábytok

Pohodlie bude v roku 2024 kľúčové. Zvoľte mäkké vonkajšieho sedenie, ako sú pohovky a kreslá. Pohodlné vankúše a prehozy odolné voči poveternostným vplyvom v teplých, príjemných farbách môžu premeniť vašu terasu na útulné útočisko.

Nie: Nepohodlné a tvrdé sedenie

Nepohodlné sedenie, ktoré len vyzerá dobre, už nie je v móde. Tvrdé sedenie bez vankúšov sa postupne vytráca v prospech príjemnejších alternatív.

Áno: Vonkajšie koberce a podlahy

Vonkajšie koberce a štýlové podlahové krytiny získavajú na popularite. Vďaka ich farebnosti a štruktúre definujú priestory terasy a dodajú im nádych útulnosti a charakter.

Foto: elements.envato.com
Nie: Holý betón a hladké povrchy


Holé betónové terasy bez dekoratívnych prvkov sa už nepovažujú za módne. Pozdvihnite vzhľad svojej terasy kreatívnym výberom podlahy a vonkajších kobercov.

Na zdokonalenie terasy zvoľte vhodný tieniaci systém. Obráťte sa na Visio systems a vyberte si z ponuky pergol a markíz. Okrem toho ponúkajú oplotenie, automatické závory a brány.