Pripravte si peňaženky! Fico, Danko a Pellegrini zavádzajú novú daň z vody

Koalícia našla ďalší spôsob, ako dostať z ľudí viac peňazí na jej populistické nápady. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je jasne proti. Zavedenie novej dane z vody považujeme za nehoráznosť. Nie je to nič iné, ako vyťahovanie ďalších a ďalších peňazí z vreciek občanov.

 

Podľa tímlídra SaS pre verejné financie Mariána Viskupiča potrebuje vláda ďalšie peniaze na to, aby nimi mohla korumpovať jej voličov. Koná rovnako, ako konal kedysi Igor Matovič. Bez ohľadu na dôsledky. „Pripravte si peňaženky. Fico, Danko a Pellegrini zavádzajú novú daň z vody. Absurdné pritom je, že vláda nijakým spôsobom nechce šetriť na svojej strane. Nemá dokonca schválené ani výdavkové limity, ktoré sú základnou brzdou pri míňaní financií z rozpočtu. Európska komisia nám dokonca aj z tohto dôvodu blokuje aktuálne ďalšiu platbu z Plánu obnovy a odolnosti. Vláda však ide ešte ďalej. Aby nemusela šetriť na svojej strane a obmedzovať sa v rozhadzovaní, rozhodla sa pridať na zoznam ďalšiu daň,“ povedal M. Viskupič.

Táto daň sa dotkne podľa neho úplne všetkých, aj voličov koalície. Vláda totiž zavádza zvýšenie poplatkov o DPH pre právnické osoby, podnikateľské subjekty, a teda vodárenské spoločnosti, v prípade ktorých sa zvýšia platby za odber pitnej vody pre občanov. Týka sa to aj pestovateľov a chovateľov, výrobcov tepla, prevádzkovateľov kúpalísk, liečebných a rehabilitačných zariadení a podnikateľov v priemysle a službách.

„Vždy sme boli proti zvyšovaniu akýchkoľvek daní, pretože len vyháňajú šikovných ľudí preč zo Slovenska. Vláda si však zjavne našla spôsob, ktorým podpláca jej voličov. Pritom im z jedného vrecka vyberie, do druhého vloží,“ dodal Marián Viskupič s tým, že takéto rozhadzovanie sa jedného dňa skončí, keď nebudú mať viac koho žmýkať, no vtedy bude už neskoro.