Pellegrini nepoprel zvýšenie DPH!

Pellegrini nepoprel zvýšenie DPH! Foto: Facebook P. Pellegrini

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) so znepokojením vníma množiace sa správy o zvýšení DPH o dva alebo tri percentuálne body. Túto informáciu navyše nevyvrátil ani Peter Pellegrini, ktorý bol s touto otázkou priamo konfrontovaný moderátorom v predvolebnom dueli s Ivanom Korčokom.

„Peter Pellegrini dostal šancu poprieť informácie, že vláda chystá zvýšenie DPH. Bohužiaľ tak neurobil a ani samotné zvýšenie nevyvrátil. Zvýšenie DPH by sa pritom dotklo absolútne každého. Priemernú 4-člennú rodinu by pritom len zvýšenie DPH o jeden percentuálny bod stálo minimálne 300 eur ročne. Túto informáciu nepopreli ani na ministerstve financií, pretože majú zakázané hovoriť, aby to nepoškodilo kandidátovi Petrovi Pellegrinimu,“ uviedol poslanec NR SR za SaS Marián Viskupič.

„Zvýšenie DPH bude znamenať vlnu zdražovania pre ľudí. To priamo popiera sľuby o lacnejších potravinách z billboardov Petra Pellegriniho. To nám chce šéf Hlasu povedať, že ako hlavný koaličný partner, netuší, aké konsolidačné opatrenia pripravuje vláda? Tomuto snáď nemôže uveriť absolútne nikto. Tomuto snáď nemôže uveriť absolútne nikto. Veríme, že občania sa pri voľbách rozhodnú správne. My totiž nechceme prezidenta, ktorého jedinou ambíciou je chrániť túto vládu, ktorá chce občanom zvýšiť dane, DPH, chce zrušiť RTVS či zrušiť NAKU. Podporujeme Ivana Korčoka, ktorý bude nezávislým a nestranným prezidentom pre ľudí,“ doplnil predseda SaS Branislav Gröhling.