Novinka: Z Bratislavy sa poletí na Madeiru, Phuket aj Maurícius a ondlho pribudnú ďalšie novinky

Novinka: Z Bratislavy sa poletí na Madeiru, Phuket aj Maurícius a ondlho pribudnú ďalšie novinky Foto: Čedok

Letná sezóna pre tento rok ešte neskončila, ale štartujú predaje už na tú budúcu v roku 2025. Pre bratislavské letisko si Čedok pripravil cez 15 destinácií. Novo plánuje zájazdy napríklad na grécke ostrovy Zakynthos a Thassos s letmi na letisko Kavala.

 

Slovenskí turisti sa pozrú do všetkých svojich obľúbených letných destinácií aj na poznávacie zájazdy. Najviac letov zamieri tradične do Turecka, Grécka a do Bulharska, v rebríčku najvyťaženejších krajín zostáva aj Egypt. Najväčší skok v popularite u slovenských turistov ukazuje v posledných dvoch sezónach Albánsko. Čedok plánuje po návrate na Slovensko pred dvoma rokmi najväčšiu expanziu, budúce leto chystá odlety zo štyroch slovenských letísk. Charterové lety plánuje aj z Piešťan do tureckej Antalye, nové destinácie čakajú na Košice a Poprad. Novinky v Bratislave potom chystá cestovná kancelária aj na jeseň a zimu, od konca septembra začínajú priame lety na Madeiru a o mesiac neskôr diaľkové lety na thajský ostrov Phuket alebo na Maurícius, v ponuke zostáva aj obľúbený Zanzibar.

„Chceme dať slovenským turistom možnosť plánovať dopredu, preto už teraz spúšťame predaj zájazdov na budúcu letnú sezónu. Na leto 2025 sme pripravili na Slovensku navýšenie kapacít a viac odletov z Bratislavy a regiónov. Prvýkrát budeme lietať aj z Piešťan a spolu budeme ponúkať zájazdy zo štyroch slovenských letísk. Novinkou budú odlety z Bratislavy na Zakynthos alebo do gréckej Kavaly, ktorá slúži ako letisko pre ostrov Thassos. Obyvateľov z okolia Trnavy, Piešťan a Trenčína čaká obľúbená Antalya a pridávame aj obľúbené destinácie v Košiciach a Poprade. Už túto zimu však posilňujeme našu prítomnosť na bratislavskom letisku - priame lety na portugalskú Madeiru začnú prvým odletom 24. septembra a lety do exotických destinácií od 30. októbra. V Bratislave po prvýkrát predstavíme diaľkové lietadlo Boeing 787-9 Dreamliner s business triedou na palube, ktorým vezmeme Slovákov do Thajska a na Maurícius,“ predstavil plány Juraj Sliacky, country manager Čedoku pre Slovensko.

Pre nadchádzajúcu zimu plánuje Čedok lety z Bratislavy do exotiky, spolupracovať bude s talianskou leteckou spoločnosťou Neos, ktorá na charterové lety nasadí moderný Boeing 787-9 Dreamliner s troma typmi sedadiel na palube. „Podarilo sa nám pre zimu nadviazať spoluprácu s leteckou spoločnosťou Neos, s ktorou budú lietať naši klienti z Bratislavy, Brna, Ostravy i Prahy. Prvýkrát prinesieme na Slovensko spojenie na thajský Phuket a na Maurícius,“ doplnil Juraj Sliacky za Čedok. Tieto novinky odštartujú počas zimného letového poriadku, prvý prílet diaľkového lietadla do Bratislavy a následne odlet na africký ostrov Maurícius plánuje najstaršia cestovná kancelária na trhu na 30. októbra. V ponuke zostane v spolupráci so Smartwings aj Zanzibar. Ďalšie diaľkové destinácie pripravuje Čedok na pravidelných linkách rôznych dopravcov aj s odletom z ďalších okolitých letísk.

„Na letisku v Bratislave zaznamenávame tento rok nový trend v plánovaní letov cestovných kancelárií – predĺženie sezóny letov do dovolenkových letovísk už od polovice mája s prvými letmi do Turecka, až do konca septembra aj októbra, kedy môžu ešte využiť cestujúci vôbec po prvý raz priame lety z Bratislavy na portugalský ostrov Madeira,“ dodal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota. „Zároveň sme vytvorili podmienky, aby mohli cestovné kancelárie realizovať v zimnej sezóne aj diaľkové lety do exotických destinácií. Vďaka tomu sa podarí prvýkrát v histórii realizovať odlety z Letiska M. R. Štefánika s Boeingom 787-9 s kapacitou až 355 miest a biznis triedou,“ doplnil generálny riaditeľ letiska.

Budúce leto nebudú chýbať ani odlety do tradičných destinácií na dovolenku pri mori, napríklad do Turecka, kam zo Slovenska bude mieriť najviac letov, ale aj do Bulharska, Grécka alebo na tuniskú Djerbu. Priame lety z Bratislavy a Košíc plánuje Čedok prevádzkovať aj v roku 2025 do Albánska, ktorá je znovu skokanom medzi všetkými destináciami. Z hlavného slovenského letiska budú Slováci cestovať opäť do letoviska Marsa Matrouh pri Stredozemnom mori, prezývanom egyptským Karibikom. Aj budúci rok bude z Bratislavy pokračovať tohtoročná novinka, najmä priame lety na portugalský ostrov Madeira. Spojenie na ostrov večnej jari štartuje tento rok od 24. septembra a doba letu do Funchalu bude trvať približne štyri a pol hodiny.

Dovolenky v predpredaji nakupujú najmä rodiny s deťmi, turisti s konkrétnym termínom odletu alebo verní zákazníci, ktorí si chcú objednať svoj obľúbený či najpredávanejší hotel. Pre rezerváciu pobytov na ďalšiu letnú sezónu pripravil Čedok aj zmenu podmienok, novo budú zákazníci hradiť nízku zálohu vo výške 5 % z ceny zájazdu a druhú platbu zaplatia najneskôr 30 dní pred odchodom. First minute ponuky umožní záujemcom ušetriť za ubytovanie vďaka nižším sadzbám hotelov, a navyše využiť ďalšie výhody ako sú pobyty až pre tri deti zadarmo.

Zájazdy sú v predaji na webových stránkach www.cedok.sk na pobočkách Čedoku na Slovensku a v širokej sieti predajcov.

Prehľad destinácií Čedoku v zimnej sezóne:
Destinácia: Krajina: Odletové letisko:
Zanzibar Tanzánia Bratislava, Praha
Phuket Thajsko Bratislava, Brno, Ostrava
Maurícius Maurícius Bratislava, Brno, Ostrava
Hurghada Egypt Bratislava
Marsa Alam Egypt Bratislava

Prehľad plánovaných noviniek na Slovensku na leto 2025:
Kavala/Thassos Grécko Bratislava
Zakynthos Grécko Bratislava
Burgas Bulharsko Košice
Hurghada Egypt Košice
Marsa Alam Egypt Košice
Kréta/Heraklion Grécko Košice
Antalya Turecko Piešťany
Burgas Bulharsko Poprad