Bilancia vlády Roberta Fica rok po voľbách je hrozivá

Bilancia vlády Roberta Fica rok po voľbách je hrozivá Ilustr. foto: Facebook Robert Fico

Dnes je presne rok odvtedy, čo bol na Slovensku spáchaný jeden z najväčších podvodov v našich dejinách. Ľudia zvolili vládu, ktorá im sľúbila, že zachová sociálne istoty, ktoré boli zavedené za počas našej vlády. Rovnako sľúbila, že na Slovensku budú fungovať inštitúcie, ktoré zabezpečujú chod právneho štátu. R.Fico tesne pred voľbami povedal, že nechce rušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. Hovoril, že nikto z jeho okolia o tom ani len neuvažuje.

V otázke spravodlivosti robí vláda presný opak toho, čo sľúbili pred voľbami.

„Po vzniku vlády R. Fica bolo z jej činov hneď jasné, že všetky sľuby išli bokom a jediné, čo vládu trápilo bolo doručiť beztrestnosť sebe a svojim kamarátom. Pomstili sa policajtom z NAKA, zastrašovali sudcov, policajtov a pokračujú v tom dodnes. Vyhnali z prokuratúry čestných prokurátorov a policajtov, ktorí vďaka našej vláde dostali možnosť slobodne vyšetrovať korupciu,“ povedal poslanec NR SR Gábor Grendel.

Týždeň pred voľbami R. Fico sľúbil, že sa nebude nič rušiť z toho, čo ľudia majú. Zároveň Fico povedal: „Hovorím veľmi jasne, že som odporcom zvyšovania DPH“. Andrej Danko povedal, že by mu mama hlavu odtrhla, keby zrušili rodičovský dôchodok. Okrem toho vyjadril odhodlanie, že sa nebudú zdvíhať ceny diaľničných známok, pokiaľ nebudú dobudované diaľnice. Peter Pellegrini sľuboval pred voľbami, že dôchodcovia budú mať už pred Vianocami 2023 - 13. dôchodok vo výške plnohodnotného dôchodku, teda 640 EUR.

„Pellegrini oklamal a okradol dôchodcov o 250 miliónov EUR len pri sľube o 13. dôchodkoch. Pri diaľničnej známke Danko okradol ľudí o 50 % hodnoty diaľničných známok. V prípade rodičovských dôchodkov chce vláda okradnúť rodičov-dôchodcov dovedna o 300 miliónov EUR, hoci pred rokom sľubovali, že rodičovský dôchodok nezrušia. Ficov nesplnený sľub o zvýšenej DPH bude stáť ľudí 1 miliardu EUR. Sľubovali zastavenie zdražovania, na billboardoch mali „lacnejšie energie“. Priemerná domácnosť, ktorá kúri plynom zaplatí navyše o 450 EUR v roku 2025. Slováci zároveň nakupujú potraviny o 50 % drahšie, ako Poliaci a to je tiež nesplneným sľubom, pretože tá úprava DPH v prípade potravín prinesie len to, že budeme potraviny nakupovať o 46 % drahšie. V prípade daňového bonusu táto skorumpovaná banda zločincov, ktorá nám vládne vezme rodine s dvoma stredoškolákmi 15 a 18-ročným 2160 EUR v roku 2025. Navyše Fico, ktorému zdravotníci nedávno zachránili život, ich ide okradnúť o 259 miliónov EUR,“ zosumarizoval okrádanie ľudí vládou Roberta Fica líder hnutia SLOVENSKO Igor Matovič.

Vláda ľuďom berie, lebo potrebuje na svoje rozkrádačky. Príkladom sú nedávne „obchody“ ministra vnútra – obstarávanie hasičských áut garážovou firmou a zaplatenie nájmu Zoroslavovi Kollárovi bude stáť štát zbytočných 25 miliónov EUR.

Robert Fico pri nástupe do vlády garantoval občanom stabilitu, poriadok a sociálne istoty.

Fico priniesol cenovú stabilitu len sebe a svojim ministrom zvýšením príjmov a doživotnou rentou. Legislatívny valec, ktorý vláda spustila určite nie je legislatívnou stabilitou. Zbabrali novelu novely Trestného zákona. V štátnej správe poprepúšťali odborníkov. Predstavitelia vládnej koalície nám priniesli rozvrat, nenávisť a aroganciu. Stabilita v zahraničnej politike vyzerá tak, že Slovensko je vyvrheľom Európy a Fico nevie nič v Európe presadiť, pretože sme úplne izolovaní a jeho jediným spojencom je vrah Putin.

„Ekonomická stabilita podľa Fica je, že nám zdražie všetko vrátane energií a hrozia nám obrovské ekonomické škody. Za rok jeho vlády nám neprišla jediná platba z Plánu obnovy, pretože Fico rozvrátil právny štát. Sledujeme každý deň koaličné hádky o funkcie, pričom kolabuje zdravotníctvo, lekári zbierajú výpovede a sestry už nevládzu trpieť zlé podmienky v nemocniciach,“ doplnila kolegov poslancov predsedníčka strany ZA ĽUDÍ Veronika Remišová a opýtala sa slovami Roberta Fica: “Kam nás táto neschopná banda dostala?”