Poslanci darovali prezidentovi a ministrom maslo, ktoré našli za 86 centov (VIDEO)

Poslanci darovali prezidentovi a ministrom maslo, ktoré našli za 86 centov (VIDEO)

Vládni politici sú pri moci už skoro rok. Postavili svoju minuloročnú volebnú kampaň na heslách s lacnejšími potravinami, na tom, že zastavia zdražovanie. Po roku vlády R. Fica sme však svedkami, že maslo atakuje rekordné ceny a je drahšie ako v okolitých krajinách. Vláda SR sa na to len prizerá, sebe dopriala luxus a ľuďom hádže polená pod nohy v podobe vyšších poplatkov, vyšších daní a berie ľuďom rodičovské dôchodky, daňové bonusy a ďalšie zaslúžené benefity, ktoré majú.

Hnutie SLOVENSKO robí porovnávacie nákupy potravín každý mesiac na Slovensku a v Poľsku a vychádzajú stále v neprospech Slovenska. Na Sovensku nakupujeme o 50 % drahšie potraviny ako v Poľsku. Ide pritom o rovnaké potraviny, s rovnakým zložením a v rovnakom reťazci.
Hnutie SLOVENSKO má riešenie. Predložili sme do NR SR zákon, v ktorom sme chceli zabezpečiť, aby ceny potravín u nás v daných hyparmarketoch nemohli nakupovať ľudia drahšie, ako v okolitých krajinách. Koaliční poslanci tento zákon nepodporili.

Presvedčili sme sa aj osobne, koľko stojí maslo v Poľsku, v Česku, v Rakúsku, v Maďarsku, ale aj v Belgicku, či v centre Paríža vo Francúzsku. Naše závery sú šokujúce. Cenu masla máme najvyššiu. Ide o maslo s obsahom tuku 82 %. V Poľsku majú maslo síce s hmotnosťou 200 g, ale jeho cena bola pred dvoma dňami – kedy bolo nakúpené, iba 86 centov.

„Pred chvíľou som kúpil maslo v potravinách v Bratislave a zaplatil som zaňho 4,40 EUR. Priniesli sme pánovi prezidentovi do podateľne 18 kusov masla z Poľska – v rovnakej kvalite, ako je naše maslo, aby sa ušlo aj všetkým členom vlády. To maslo sme nakúpili po 0,86 EUR za kus. Včera si vládni predstavitelia krájali chlebík, tak sme im priniesli maslo, aby si ho na chlieb mohli natrieť,“ povedal poslanec NR SR Július Jakab.

Zhoršenie životnej úrovne bude po konsolidačnom balíčku a po rozpočte na budúci rok citeľné pre väčšinu domácnosti na Slovensku. Vláda koná opak toho, čo vo voľbách sľubovala.

„Po roku vlády môžeme konštatovať, že vo vláde máme podvodníkov a klamárov, ktorí vyhrali voľby klamstvami o tom, ako zastavia zdražovanie, ako znížia ceny potravín. My máme priemernú mzdu 1400 EUR a ešte aj v Rakúsku, kde majú priemernú mzdu 4200 EUR nakupujú maslo lacnejšie.


Vláda R. Fica uvaľuje ťažké bremeno na ľudí, berie v roku 2025 každému občanovi 500 EUR a spreneverila sa svojim sľubom o zvyšovaní životnej úrovne a o lacnejších potravinách. Občania Slovenskej republiky, Fico, Pellegrini a Danko vás iba oklamali a zneužili vás, aby sa dostali k moci. Po roku vládnutia je jasné, že ľudí iba ožobračujú a starajú sa len o svoj luxus - pridávajú si na platoch a doživotných rentách,“ doplnil kolegu predseda poslaneckého klubu hnutia SLOVENSKO Michal Šipoš.