Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali ďalšie rekordy!

Vo vysielaní televízie Markíza v stredu uspela aj večerná romantická komédia Láska z nebies. Markíza group bola trhovým lídrom s výrazným odstupom pred konkurenciou.

Televízia Markíza má za sebou mimoriadne úspešný deň. Televízne noviny a Búrlivé víno prekonali v stredu 27. februára 2013 ďalšie rekordy, jednotkou na trhu bol aj večerný film Láska z nebies.

Hlavná spravodajská relácia sa v stredu stala najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách. V strategickej kategórii 12-54 dosiahli Televízne noviny rating 16,0 % a najvyšší tohtoročný trhový podiel 45,8 %. Prehľad najdôležitejších udalostí dňa si nenechalo ujsť 954-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Kvalitnú prácu redaktorov TV Markíza tradične ocenili vysokoškolsky vzdelaní diváci 12-54, ktorí Televíznym novinám zabezpečili rekordný tohtoročný podiel 60,4 %.

Markíze patrilo prvenstvo v rámci sledovanosti aj v kategórii nespravodajských programov. Podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno zaznamenal v 12-54 rating 12,6 % a doposiaľ najvyšší trhový podiel 42,8 %. K obrazovkám prilákal celkovo 717-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Vinárska sága klasicky oslovila najmä mladé ženy 12-24 (shr 58,1 %), rekordné výkony však zaznamenala v kategóriách vysokoškolsky vzdelaných divákov 12-54 (shr 48,7 %), divákov v mestách 12-54 (shr 47,4 %), ale tiež medzi mužmi 35-44 (shr 43,4 %).

Večer strávilo najviac divákov v spoločnosti romantickej komédie Láska z nebies, ktorá porazila konkurenčnú seriálovú ponuku. V 12-54 dosiahla rating 10,2 % a podiel 29,3 %, pričom išlo o tretí najsledovanejší stredajší film od začiatku roka.

Príbeh o nesmrteľnosti pravej lásky s Reese Witherspoon v hlavnej úlohe pripútal k obrazovkám najmä mladé ženy 12-34 s trhovým podielom 35,7 %.

Markíza group bola v stredu v cieľovej skupine 12-54 trhovým lídrom celodenne (shr 35,4 %) aj v prime-time (shr 38,3 %) s výrazným odstupom pred konkurenciou.

PR oddelenie TV Markíza