Kým televízie chŕlili informácie o inaugurácii, TK KBS nemala takmer nič

Kým televízie chŕlili informácie o inaugurácii, TK KBS nemala takmer nič

Kým včera všetky médiá, dokonca aj mnohé komerčné opäť chŕlili informácie z Vatikánu. Tlačová konferencia KBS, od ktorej by sa čakalo najviac informácií o inaugurácii, sa takmer úplne odmlčala.

 

 


Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska vydáva denne niekedy aj viac ako desať správ zo sveta katolíckej cirkvi. V podstate ponúka servis ako bežná tlačová agentúra, ale so zameraním na katolícku cirkev. Aj preto sa včera očakávalo, že inaugurácia bude pre jej pracovníkov spracovaná minimálne tak, ako v bežnej tlačovej agentúre výsledky volieb, alebo zvolenie prezidenta. Nestalo sa tak. Včera TK KBS na svojej stránke nemala celý deň vôbec nič. Prvá správa sa objavila až večer o 20:30 večer. Následne vyšli ešte dva články spojené s novým pápežom Františkom.TK KBS výrazne zaostavala s priestorom, ktorý vyčlenila včera pre inauguráciu, ako iné dokonca aj bulvárne médiá.

„Celá redakcia sme boli vo Vatikáne, pracovali sme na autentickom materiáli. Preto sme mohli pracovať až večer. Redakciu tvoríme traja ľudia," reagoval pre Omédiách.com riaditeľ Tlačovej kancelárie KBS a zároveň hovorca KBS Jozef Kováčik.

Live prenosy a informácie o voľbe včera prinášali všetky ostatné média – vydavateľstvá, rádiá, ale aj televízie, dokonca komerčná TV JOJ venovala inaugurácii celé dopoludnie.
Priamy prenos inaugurácie na Dvojke mal podiel 12,4 percent (12+), mimoriadne vysielanie Slovensko naživo o inaugurácii na JOJ 13,7 a štúdio spojené s inauguráciou prinieslo spravodajskej TA3 výrazný nadpriemer podielu.