Detinské spôsoby polície na facebooku pokračujú

Detinské spôsoby polície na facebooku pokračujú Ilustr.foto: FB Polícia

Redaktor JOJ chcel upozorniť políciu, že sa chváli cudzím perím, no nemohol. Admin oficiálnej facebookovej stránky Polícia SR ho už predtým zablokoval, podobne ako mnohých kritikov jej práce.

 

 

Minulý týždeň sa polícia na facebooku pochválila, že z týrania zviazaného psíka obvinila dve osoby.

K fotke psa pridala takýto status: „Len a len vynikajúca práca vyšetrovateľa sa postarala o to..."

 

Na prípad týranej fenky nemeckého ovčiaka Elizabeth, ktorú našli zviazanú, dehydrovanú a doráňanú pod mostom, upozornil ešte v auguste košický štáb televízie JOJ.

Autor reportáže Jozef Kačmáry z TV JOJ chcel políciu na facebooku upozorniť na to, že by sa mali poďakovať hlavne pani Renáte, ktorá zohrala dôležitú úlohu pri hľadaní a presvedčení svedkov, aby vypovedali. No nemohol, polícia ho pár dní predtým zablokovala. Admin stránky polície tvrdí, že ho zablokovali "za publikovanie hejtu pod príspevkami, kde to bolo maximálne nevhodne, zbytočne a provokatívne," napísal pre Omediach.com admin stránky David Púchovský, ktorý bol v minulosti redaktorom Nového Času. Čo obsahovali tieto "hejty" zatiaľ nekonkretizoval. „Na stránke Polícia Slovenskej republiky ma ako slušného človeka, ktorý nikdy na ich stránke nepoužil vulgarizmus a nikoho neurazil, zablokovali. Lebo som si dovolil napísať kritický názor na ich status o cyklotrasách. Neznesú ani gram kritiky na svoju adresu,“ povedal redaktor JOJ.

Mazanie aj bežných kritických názorov a blokovanie kritikov (BAN) na facebookovej stránke polície nie je ničím novým. BAN dostalo už veľa diskutérov, ktorí sa pýtali napríklad na prácu exministra Roberta Kaliňáka a postup pri jeho vyšetrovaní. Pred časom si diskusiu na facebookovej stránke polície otestoval aj web omediach.com, pýtali sme sa v diskusii, prečo mažú komentáre, stránka dostala krátko na to BAN.

Odporúčame aj: Komunikácia Polície SR na facebooku skončila fiaskom a cenzúrou

Komentár do diskusie potom zverejnil kameraman JOJ, ktorý na reportáži spolupracoval, aj dotyčná pani Renáta.

Polícia po niekoľkých hodinách úvodnú vetu v statuse upravila takto: „Vynikajúca práca vyšetrovateľa a ďalších ľudí sa postarala o to...“  a takto vysvetlila, prečo si zásluhy prisvojila:

A tu je dodatok ako to o 3 dni celé skončilo: