Nová rozprávka Vianočná hviezda s Annou Geislerovou sa natáčala v Tatrách aj na dvoch zámkoch (VIDEO, FOTO)

Nová rozprávka Vianočná hviezda s Annou Geislerovou sa natáčala v Tatrách aj na dvoch zámkoch (VIDEO, FOTO) Foto: ČT

Na prvý sviatok vianočný RTVS uvedie novú rozprávku Vianočná hviezda, ktorá vznikala v koprodukcii českej, slovenskej a nemeckej televízie. V hlavných úlohách sa objaví Tereza Ramba, Vojtěch Kotek a Anna Geislerová, princeznú si zahrá nemecká herečka Leonie Brillová.

 O čom je nová rozprávka?

Učiteľ Václav sa chodí každý večer pozerať na princeznú, ako korčuľuje na zamrznutom jazere, ale ani sám sebe neprizná, že je do nej zamilovaný. Jedného dňa sa u neho doma objavia hviezda Svituška, snúbenica žiarivého Síria, ktorú na zem zrazila žiarlivá Proxima. Každá hviezda na zemi vyhasína, sily jej ale môže dodať čistá, nesebecká láska. Keď Svituška zistí, že Václav miluje princeznú, rozhodne sa pomôcť ich láske a tým zachrániť aj seba. Lenže Proxima sa rozhodne nevzdáva a je odhodlaná urobiť čokoľvek, aby zažiarila vedľa Síria miesto Svitušky.

Výpravnú zimnú rozprávku nakrútil režisér Karel Janák v prekrásnych kulisách zasnežených Tatier, v Múzeu Oravskej dediny v Zuberci aj na zámkoch Žleby a Kačina.

Foto: ČT

"Namiesto klasických rozprávkových motívov čertov, vodníkov a čarodejníc sme sa tentoraz vydali do sveta hviezd. Hviezdy v našej rozprávke vyzerajú skoro ako ľudia. Majú však nadprirodzené schopnosti, ktoré k hviezdam patria. A keď sa dostanú k nám na zem, dokážu obyčajným smrteľníkom pekne zamotať hlavu," povedal režisér Karel Janák, ktorý pri natáčaní využil metódu videomappingu.

Odporúčame aj: Pri novej rozprávke O liečivej vode skomplikovala situáciu herečka, ktorá mala hrať princeznú (VIDEO)

Rozprávka Vianočná hviezda rozpráva príbeh dvoch svetov, hviezdneho a ľudského. Geislerová si podľa svojich slov priala akúkoľvek úlohu v rozprávke.

Foto: ČT

"V mojej pomerne bohatej kariére totiž rozprávka úplne chýba. Okrem Princeznej Fantaghiro, ktorá je ale talianska, a Anjela Pána, kde sa mihnem na zhruba tri sekundy. Túžila som po českej rozprávke. A keď prišla Proxima, chcela som už len a len ju," povedala.