Aj psy už majú svoju televíziu - DogTV

Aj psy už majú svoju televíziu - DogTV


V USA majú rôzne špeciálne televízie. Najnovšie sa zamerali na televíziu pre psov, ktorá je dostupná aj na webe. Má zabrániť duševnej únave, depresii a nude.

 


Na začiatku augusta začal vysielať nový televízny kanál DogTV. Dostupný je ako platený kanál pre takmer 50 miliónov domácností a aktuálne je aj na webe. DogTV nie je ani tak o psoch, ale ako tvrdí vysielateľ je hlavne pre psov. Vysielateľ chce náborovou kampaňou osloviť hlavne tých majiteľov, ktorí chodia do práce a nechávajú svojich domácich miláčikov doma bez dozoru. Televízia ich ma nielen zabaviť, ale ušetriť rozbitý nábytok, či vázy. „Jednoducho prispieva k obohateniu a skvalitneniu ich života."

Vysielateľ tvrdí, že obsah je špeciálne vytvorený pod dohľadom odborníkov. Vysiela 24 hodín denne za 10 dolárov mesačne. „DogTV he pre psov na zábavu, relax. Ukazuje psom zvuky, objekty, pohyby, podporuje ich prirodzené vzorce správania a to všetko z psieho pohľadu," tvrdí televízia na svojom webe.

DogTV vysiela tri druhy programov. Relaxačný – slúži na odpočinok psa, znižuje hladinu stresu a má ho udržať v kľude pomocou upokojujúcej hudby, zvuku a vizuálnych efektov. Stimulujúci program – tvoria aktívne pohyby kamery, rýchlejšie animácie a pohyblivé efekty, ktoré majú vyvolať hravosť psa, keď je sám doma.
A posledný tip je výchovný - ukazuje vzory pozitívneho správania a ponúka mu rôzne nové podnety.

Spoločnosť sa chystá rozšíriť na televíznu sieť aj do ďalších krajín. V pláne má aj vysielanie pre mačky.