TA3 pribudne opäť v pozemnom vysielaní, ale nie zadarmo

TA3 pribudne opäť v pozemnom vysielaní, ale nie zadarmo Foto: TA3

Televízia TA3 sa po niekoľkých mesiacoch opäť vráti do pozemného - terestriálneho vysielania.

V novembri sa TA3 rozhodla sama opustiť DVB-T a to z finančných dôvodov. V minulosti tak urobila Markíza aj so všetkými svojim stanicami. Onedlho bude opäť súčasťou pozemného vysielania, ako súčasť platenej ponuky prostredníctvom Plustelky.

"Už čoskoro sa môžete tešiť na rozšírenie našej ponuky o spravodajský TV kanál TA3, ktorý pribudne vo vašom zozname programov. TA3 vysiela rýchle a objektívne spravodajstvo, ktoré môžete sledovať naživo, sedem dní v týždni v slovenskom jazyku. O dátume spustenia vás budeme informovať," oznámila dnes Plustelka, služba Towercomu, ktorý zabezpečuje na Slovensku DVB-T vysielanie.

Podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk sa TA3 vráti do DVB-T v utorok 23. marca 2021. Šírená by mala byť pravdepodobne v druhom celoplošnom multiplexe, kde sa čoskoro objaví programová pozícia a Plustelka zaradí TA3 do základného balíka Štandard, ktorý podľa aktuálneho cenníka ponúka od 4,99 € mesačne.

TA3 to potvrdila. "Televízia TA3 rozširuje svoje pokrytie a bude od utorka 23.3.2021 dostupná na platforme Plustelka. Pre divákov na Slovensku to znamená rozšírenie možností ako sa dostať k najaktuálnejším informáciám prostredníctvom spravodajského obsahu televízie TA3," oznámila v stanovisku pre Omediach.com TA3.

Dôvod prečo TA3 v novembri z DVB-T odišla vysvetlil výkonný riaditeľ TA3 takto: „Súkromnú spravodajskú televíziu vedie k tomuto kroku viacero dôvodov. Dlhodobý trend poklesu počtu domácností, ktoré sledujú televíziu výhradne cez anténu a zároveň, vzhľadom na spravodajský žáner televízie, nie je ani cieľová skupina divákov TA3 významne zastúpená v takomto spôsobe príjmu televízneho signálu,“ povedal pre Omediach.com riaditeľ pre externé vzťahy TA3 Igor Čekirda.