Musk vystúpil ako moderátor v komediálnej šou (VIDEO)

Musk vystúpil ako moderátor v komediálnej šou (VIDEO) Foto: SNL

Americká komediálna show Saturday Night Live (SNL) v poslednom vydaní ako hosťujúceho moderátora privítala podnikateľa a miliardára Elona Muska. Okrem malých rolí v niekoľkých skečoch si Musk pripravil aj úvodný monológ, kde oznámil, že má ľahkú poruchu autistického spektra. Kým agentúra AP Muskovo vystúpenie označila za kombináciu pokory a arogancie, podľa agentúry Reuters štyridsaťdeväťročný šéf automobilky Tesla a zakladateľ vesmírnej spoločnosti SpaceX prišiel do relácie podporiť svoju obchodnú značku.

"Moderovať Saturday Night Live je skvelé, a to myslím vážne. Niekedy, keď niečo poviem, musím dodať, že to myslím vážne," uviedol Musk, ktorému sa vytýka, že hovorí príliš monotónne. Zároveň povedal, že je prvý moderátor tejto relácie s Aspergerovým syndrómom - alebo aspoň prvým, ktorý to priznal.

Podľa AP je to zrejme prvýkrát, čo úspešný podnikateľ verejne povedal, že trpí touto ľahkou formou autizmu, ktorá okrem iného sťažuje vytváranie sociálnych kontaktov.

V jednej zo scénok Musk hral fiktívneho finančného analytika. Spomenul aj digitálnu menu dogecoin a so smiechom pripustil: "Áno, je to podfuk". Mena sa po odvysielaní relácie na kryptomenovej burze Binance prepadla o 28 percent, píše Reuters.

Musk v relácii vysielanej naživo nešetril vtipmi na svoj účet, čo Reuters pripisuje aj scenáristom šou, ktorí sa snažili často výstredné Muskovo vystupovanie pre televíziu uhladiť. "Všetkým, ktorých som kedy urazil, chcem povedať, že som prišiel s novou verziou elektroáut a vysielam ľudí na Mars vo vesmírnej rakete. To ste si mysleli, že budem normálne pohodový chlapík?" uviedol Musk.

Rozhodnutie slávnej show obsadiť do role hosťujúceho moderátora Muska sa stretlo s kritikou. Podľa niektorých SNL v čase veľkej finančnej nerovnosti spôsobenej pandémiou covidu-19 oslavuje neuveriteľne bohatého muža a človeka, ktorý na twitteri zľahčoval závažnosť koronavírusu.

Musk je pravdepodobne najbohatší moderátor, ktorý sa v televíznom programe kedy objavil. Forbes jeho majetok odhaduje na 151 miliárd dolárov. V 40-ročnej histórii show však nie je prvým zámožným podnikateľom - v roku 1996 to bol vydavateľ Steve Forbes a v rokoch 2004 a 2015 bývalý americký prezident Donald Trump. Štátnik sa od svojho nástupu do funkcie v roku 2016 stal hlavným terčom politických vtipov a skečov.