Netflix sprístupnil predplatiteľom z celého sveta päticu mobilných hier

Netflix sprístupnil predplatiteľom z celého sveta päticu mobilných hier

Abonenti Netflixu na celom svete si oddnes môžu na smartfónoch spustiť mobilné hry z dielne tejto americkej streamovacej spoločnosti. Budú na to potrebovať operačný systém Android a okrem predplatného ich nečaká žiaden ďalší poplatok. Hry nebude sprevádzať reklama. Na svojom webe o tom informoval Netflix.

Zatiaľ je v ponuke päť hier, z ktorých dve vychádzajú z mysteriózneho seriálu Stranger Things z produkcie Netflixu. Firma sľubuje ich počet zvýšiť. Ponuka hier zadarmo pre existujúcich predplatiteľov kopíruje stratégiu, ktorú spoločnosť mala v minulosti pri prechode od podnikania s DVD zasielanými poštou na streamovanie filmov, pripomenula agentúra Reuters.

Prvé hry majú pomerne jednoduchú grafiku a na hranie nie sú náročné, napísal spravodajský server BBC. Netflix však tvrdí, že sa jedná o veľmi ranú fázu a že plánuje vytvoriť hry pre "všetky typy hráčov".

Vstup na herný trh spoločnosť oznámila v júli. Netflix čelí prudkému spomaleniu prílivu nových zákazníkov po rokoch rýchlej expanzie, ktorú vlani umocnila pandémia covidu-19, a čelí aj konkurencii firiem ako Disney+ či HBO Max. Streamovací gigant v septembri kúpil tvorcu videohier Night School Studio.

V nasledujúcich mesiacoch sa chystá Netflix hry sprístupniť aj používateľom operačného systému iOS spoločnosti Apple.

Od júla do septembra pribudlo Netflixu 4,4 milióna abonentov. Celkom ich tak spoločnosť má takmer 214 miliónov. Konkurent Disney+ ten istý kvartál uzavrel s 116 miliónmi predplatiteľov.