Novým členom vedenia RTVS je Marcel Merčiak

Novým členom vedenia RTVS je Marcel Merčiak Foto: RTVS

V organizačnej štruktúre RTVS na stránke RTVS pribudlo nové meno. „Intendantom“ novej programovej služby RTVS - Šport je dlhoročný moderátor RTVS Marcel Merčiak.

Štvrtý televízny okruh RTVS - Šport odštartuje 20. decembra.

Podrobnosti: RTVS konečne spustí avizovanú športovú televíziu, známy je dátum štartu

Ako intendant bude Merčiak šéfom športového okruhu. Intendantom Jednotky je Vincent Štofaník, Dvojky Marta Gajdošíková a Trojky Judita Gembická.

Šéfom sekcie športu RTVS naďalej ostáva Matej Hajko. „Pre diváka je určite lepšie, keď šport nájde koncentrovaný na jednej programovej službe. Sledovať v televízii s dvojbodkou a nápisom „Šport“ napríklad hokejovú reprezentáciu či Petru Vlhovú, len pár dní po spustení nového okruhu, bude pocit, na ktorý sa teším. Bude to výsledok dlhoročnej práce celej sekcie športu,“ povedal Hajko

„Na novú úlohu intendanta sa teším, i keď vnímam, že so sebou prináša veľkú zodpovednosť. Budeme sa snažiť so svojimi skúsenosťami čo najviac rozvíjať športové vysielanie. Samozrejme, máme ambíciu vybudovať modernú, profesionálnu a životaschopnú televíznu stanicu,“ povedal pre Nový Čas Merčiak.

Merčiak vyštudoval žurnalistiku a dlhé roky pracoval v RTVS ako športový moderátor, posledné roky moderuje aj reláciu Čo ja viem.

RTVS už v minulosti mala športový kanál - športovú Trojku, šéfoval jej Andrej Miklánek.