Nová spravodajská televízia dostala súhlas na štart (VIDEO)

Nová spravodajská televízia dostala súhlas na štart (VIDEO) Reprofoto 24sk.sk

Rada pre vysielanie a retransmisiu dnes udelila súhlas spoločnosti MAC TV na spustenie novej celoplošnej spravodajskej televízie. V žiadosti ju vysielateľ označuje ako JOJ 24.

Spravodajská JOJ 24 pribudne do rodiny televízii okolo JOJ. Nová televízia má vysielať 24 hodín denne, 7 dní v týždni. 80% programu bude tvoriť spravodajstvo, ktoré sa bude vysielať v pravidelných hodinových blokoch, obsahom ktorých by mali byť aktuálne správy, živé
vstupy, šport a počasie.

Súčasťou vysielania má byť aj politická publicistika, ktorá bude tvoriť 10% vysielania – má ju tvoriť diskusná relácia Na hrane, ktorú vysiela JOJ pravidelne na obrazovke aj na webe, tlačové konferencie, výber podcastových rozhovorov. Ďalších 10% bude tvoriť ostatná publicistika, kde bude patriť magazín Topstar či tiež podcastové rozhovory.

Členovia Rady pre vysielanie a retransmisiu nemali k novej televízii žiadne výhrady a jej štart na dnešnom zasadnutí odsúhlasili.

JOJ spustila novú stránku 24sk.sk, kde pribudli podcasty s logom "24" a vysielateľ na tejto stránke sústreďuje svoje spravodajské a publicistické formáty zo stránky noviny.sk a z vysielania TV JOJ.

Vysielateľ zatiaľ neoznámil dátum štartu.

Doposiaľ na Slovensku vysielala jedna celoplošná spravodajská televízia. Teraz budú na Slovensku tri. K TA3 pribudla pred pár dňami nová spravodajská televízia :24, ktorá vznikla z verejnoprávnej Trojky po zmene na čele spravodajstva verejnoprávneho vysielateľa a ako reakcia na vojnu na Ukrajine - ako dočasná spravodajská stanica.

Podrobnosti: RTVS mimoriadne spúšťa spravodajský kanál :24

JOJ 24 je tak tretia spravodajská televízia. Operátori okrem známych zahraničných spravodajských televízi9 ponúkajú na Slovensku aj české stanice ČT24 a Prima CNN News.