Tenistov na Australian Open postihla "netflixová kliatba"

Tenistov na Australian Open postihla "netflixová kliatba" Foto: Netflix

Medzi tenistami a fanúšikmi sa po necelom prvom týždni Australian Open začalo hovoriť o "netflixovej kliatbe". Hráčom a hráčkam, ktorí patria k hlavným postavám novej dokumentárnej série Break Point, sa totiž v Melbourne až nápadne nedarí.

Streamovací gigant Netflix zverejnil prvých päť dielov série minulý týždeň a z desiatich tenistov nastupujúcej generácie, ktorým sa v nich primárne venoval, zostal v dvojhre na Australian Open jediný: Kanaďan Félix Auger-Aliassime, ktorý bude v nedeľnom osemfinále súperom.

"Zvláštne, ako to niekedy vyjde," uviedol Auger-Aliassime po dnešnej štvorsetovej výhre nad Argentínčanom Franciscom Cerúndolom. "Možno tí hráči, ktorí vypadli, si myslia, že to spolu nejako súvisí. Ale myslím si, že skôr si to nemyslia, ja teda rozhodne tiež nie," odmietol sa "netflixovým prekliatím" vážnejšie zaoberať dvadsaťdvaročný rodák z Montrealu.

Zhodou okolností však zostal z hviezd dokumentu na Australian Open ako posledný. Ako totiž pripomína agentúra AP, osudy hrdinov jednotlivých epizód boli v Melbourne nasledujúce:

1. diel: Nick Kyrgios sa odhlásil kvôli operácii kolena ešte pred štartom turnaja a Thanasi Kokkinakis vypadol v 2. kole s tridsaťpäťročným Andym Murrayom.

2. diel: Matteo Berrettini prehral s Murraym v 1. kole a Ajla Tomljanovicová sa odhlásila z turnaja kvôli zraneniu kolena.

3. diel: Maria Sakkariová vypadla v 3. kole s 87. hráčkou sveta Ču Lin a Taylor Fritz nestačil v 2. kole na 113. tenistu rebríčka Alexeia Popyrina.

4. diel: Uns Džábirovú vyradila v 2. kole Markéta Vondroušová a Paule Badosaovej vystavilo pred turnajom stopku zranenia stehna.

5. diel: Casper Ruud vypadol v 2. kole s Jensonom Brooksbym a Augera-Aliassimea čaká Lehečka.