Jakub Železný ku konfliktu s políciou: Moja reakcia mala byť iná! (VIDEO)

Jakub Železný ku konfliktu s políciou: Moja reakcia mala byť iná! (VIDEO) Reprofoto Facebook Městská policie hl. m. Prahy

 Pred piatimi dňami zverejnila Mestská polícia hlavného mesta Prahy video zobrazujúce slovný konflikt medzi políciou a zle parkujúcim šoférom. Po niekoľkých dňoch české médiá informovali, že na videu je známy dlhoročný moderátor Českej televízie Jakub Železný. Cez deň moderátor v krátkej reakcii pre Blesk povedal, že nevie o čo ide. Neskôr sa na Twitteri k incidentu priznal, upozornil, že video polícia zostrihala, naznačil, čo sa dialo v jeho súkromí s tým, že aj napriek tomu sa tak správať nemal.

Pražská mestská polícia zverejnila video pod názvom „konverzační etuda“. Na ňom vidno, ako muž odmieta s policajtmi spolupracovať, ako sa odmieta podrobiť testu na drogy. To, že ide o redaktora ČT nebolo zrejmé, pretože muž mal kvôli ochrane súkromia prekrytú tvár.

Tentokrát neponúkneme žiadne akčné scény v podobe hmatov, chvatov, pút či namierenej pištole. Pôjde skôr o akúsi „konverzačnú“ etudu, ktorú, aj napriek dĺžke videa, odporúčame dopozerať až do konca. Profesionálny a pokojný prístup strážnikov s istou dávkou nadhľadu verzus... (každý nech si dosadí to svoje).Snaha vyriešiť banálny dopravný priestupok upozornením a výzvou na odchod sa rozvinula na štyridsaťminútový proces, ktorý okrem strážnikov zamestnal úplne zbytočne aj policajtov. Ale tak každý deň nie je ten „pravý orechový“," napísala polícia, ktorá neskôr doplnila, že video zverejnila z výchovných dôvodov.

Dnes viaceré české médiá priniesli informáciu, že arogantným mužom na videu je Jakub Železný. Redaktor Blesku odchytil Železného priamo pred budovou Českej televízie a spýtal sa ho na incident na Václavskom námestí. „Ja vôbec neviem, o čo ide. Nehnevajte sa,“ reagoval Železný.

Neskôr sa Železný vyjadril na Twitteri, s tým, že konal tak, lebo sa predtým dozvedel, že jeho blízky sa neuzdraví.

„Priestupok sa stal koncom minulého roka a konkrétny dátum pre samotnú prezentáciu nie je podstatný,“ upresnila v utorok hovorkyňa pražských policajtov Irena Seifertová redakcii iDNES.cz.

Ako ďalej iDNES.cz dodáva, na konci februára vo veku 53 rokov zomrel David Železný, brat Jakuba Železného. Podľa médií bojoval s rakovinou žalúdka.

Hovorkyňa Českej televízie Karolína Blinková v utorok dopoludnia na otázku iDNES.cz, či sa ide o moderátora a či s ním televízia túto vec rieši oznámila, že „Česká televízia nedostala žiadne upozornenie na spáchanie dopravného priestupku svojho zamestnanca pri výkone práce pre Českú televíziu. Nemáme teda čo komentovať ani riešiť.“