Šimkovičová a jej spolumoderátor z TV Slovan idú do volieb na kandidátke SNS (VIDEO)

Šimkovičová a jej spolumoderátor z TV Slovan idú do volieb na kandidátke SNS (VIDEO) Reprofoto TV Slovan

Tvár proruskej dezinformačnej TV Slovan Martina Šimkovičová by chcela byť opäť poslankyňou parlamentu. Do parlamentu sa chystá aj jej spolumoderátor z TV Slovan a zakladateľ tejto televízie ortopéd Peter Kotlár.

„Andrej Danko mal ako jediný otvorenú kandidátku, na ktorej môžete byť ako nezávislý poslanec. To mi vyhovuje," povedala Šimkovičová pre denník Plus Jeden deň. Posledné roky bojuje za pravdu v TV Slovan. "Jej kolega Peťo Kotlár ide zabojovať tiež. Nehovoriac o Karolovi Farkašovskom, s ktorým roky spolupracovala v televíznych správach. Martinka je veľkou posilou našej kandidátky," napísal Danko na facebook. Šimkovičová bude mať na kandidátke číslo 12.

Kandidátku SNS posilní aj predseda strany Národná koalícia starosta Očovej Rudolf Huliak. Oznámil to Danko po ich víkendovom stretnutí v Očovej. Po boku Huljaka má prísť na kandidátku SNS aj Peter Kotlár, zakladateľ a vlastník TV Slovan. Vo vysielaní TV Slovan oznámil, že s ponukou ho oslovil Huliak a on ju prijal. „Rudko Huliak mi položil otázku, či by som bol ochotný posilniť ich rady v ich frakcii v SNS. Ponúkol mi post ako nezávislý kandidát z jeho frakcie,“ povedal Kotlár. "Túto šancu využijem, beriem to ako vzájomnú pomoc," povedal Kotlár.  "Ja pôjdem do toho súboja. Moja úloha je, aby som mohol kontrolovať dodržiavanie realizácie predvolebných sľubov po voľbách. ... Ja chcem dať vám televízny divákov jedno slovo chlapa, že budem kontrolovať celý ten stav,“ povedal Kotlár.

Danko je častým hosťom TV Slovan, takto vyzeralo ich vysielanie pred mesiacom, kde, mimochodom, Danko a Šimkovičová popreli informácie o kandidátke Šimkovičovej:

Šimkovičová, ktorá sa zviditeľnila extrémistickými, homofóbnymi a proruskými názormi, bola v minulosti moderátorka Televíznych novín Markízy. Z Markízy musela odísť, keď zdieľala nenávistné statusy proti utečencom. Po odchode z Markízy v roku 2015 mala byť hlavnou tvárou pripravovanej celoplošnej INTV, čo bol neúspešný projekt konšpiračnej televízie. Z projektu odišla, lebo sa dostala do parlamentu na kandidátke Sme rodina.

Od začiatku mala názorovo najbližšie k Petrovi Marčekovi, ktorý poskytol Kollárovcom vlastnú stranícku platformu. Práve s Marčekom pre z parlamentného klubu Sme rodina odišla a v parlamente obaja pôsobili ako nezávislí. Po odchode z parlamentu sa Šimkovičová stala tvárou novej politickej strany Marčeka Hlas ľudu, za ktorú neúspešne kandidovala s homofóbnou agendou do europarlamentu. Marček je aj častým hosťom TV Slovan, ktorá dáva priestor extrémistom, antisystémovým stranám ale aj šíriteľom proruskej propagandy na Slovensku.

Takto oznámil prijatie ponuky na kandidátku SNS majiteľ TV Slovan:

"Za tri roky našej činnosti v TV Slovan sa zúčastňovali diskusii prevažne ľudia okolo Republiky, okolo Kotlebovcov, Život - Národná strana, Smer, SNS a všetci tí, ktorí neoznačili naše médium za dezinformačnú scénu," pochválil sa v hodnotení vysielania Kotlár, s tým, že po jeho vstupe do predvolebného boja sa vo vysielaní TV Slovan nič nezmení a že diváci nepocítia žiadnu zmenu.