V prípade úmrtia herca Heřmánka bola nariadená súdna pitva

V prípade úmrtia herca Heřmánka bola nariadená súdna pitva Ilustr. foto: Omediach.com

V prípade sobotného tragického úmrtia herca Karla Heřmánka na strelnici neďaleko Příbrami bola nariadená súdna pitva a kriminalisti podľa informácií ČTK udalosť preverujú aj pre trestný čin účasti na samovražde. Polícia zatiaľ nepotvrdila, že zastreleným je Hařmánek.

Stredočeská policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková ČTK iba povedala, že príbramskí kriminalisti sa zaoberajú prípadom, keď jeden z návštevníkov strelnice, ročník 1947, obrátil zbraň proti sebe.

"Okamžite mu bola poskytnutá pomoc a život zachraňujúce úkony, avšak zranenie bolo také závažné, že priamo na mieste zomrel," povedala Suchánková.

Příbramskí kriminalisti podľa nej prípad preverujú pre trestný čin účasť na samovražde, čo je u podobných udalostí štandardné. U zomrelého muža nariadili súdnu pitvu na zistenie presnej príčiny smrti. Kriminalisti budú zisťovať a preverovať všetky okolnosti tejto udalosti.

"Preverovanie je fáza trestného konania, ktoré je neverejné, a preto teda akékoľvek ďalšie podrobnosti súvisiace s touto udalosťou a postupmi polície nebudeme bližšie oznamovať," dodala hovorkyňa.